
Dat ik door het boek ‘De man die koken kan’ zin kreeg om te koken mag duidelijk zijn. Na de bierblik burgers had ik ook spontaan zin om weer eens Gado Gado te maken. Maar dan deze keer met noodles en gerookte forel naar een idee uit dit kookboek. Ik maakte al eerder Gado Gado volgens Jamie Oliver’s recept uit ‘Comfort Food’ en daarin zitten aardappeltjes en geen vlees of vis.
Van oorsprong is het een Indonesische groente salade met pittige pindasaus en een gekookt ei.
Wij aten het destijds als vegetarische zondagslunch maar het idee van ‘de man’ om er een hoofdmaaltijd van te maken met noodles en gerookte forel vond ik wel een goed idee. Ik maakte de gado gado saus al een dag eerder naar Jamie’s recept, omdat die lekker pittig is. En gebruikte groenten die ik nog in huis had of in de aanbieding waren. Op basis daarvan werd het een doordeweekse gado gado met even geroerbakte Chinese groentenmix, tomaatjes, nog wat mais en gekookte eieren. Maar varieer gerust met de groenten die je nog in huis hebt. Voor deze doordeweekse variant vond ik een zak voorgesneden roerbakgroenten wel zo makkelijk.
De gerookte forel past er erg goed bij en is een combinatie om te onthouden. En om in het thema van het boek te blijven was ik blij dat ik voor dit maaltje na een lange werkdag kon aanschuiven bij mijn man. Die ook koken kan 😉
Gado Gado met noodles en gerookte forel
Voor 2 personen
Ingrediënten
– 150 gram woknoodles
– 1 zak Chinese wokgroenten (400 gram)
– evt. cherrytomaatjes, gehalveerd
– 2 eieren, gekookt
– restje mais
– 1 pakje gerookte forel
Voor de pittige pindasaus (tip: maak deze een dag of zelfs enkele dagen eerder)
Zie dit recept
Bereidingswijze
1. Kook woknoodles volgens de verpakking. En ook de eieren als je dit nog niet hebt gedaan.
2. Wok de roerbakgroenten even in een pan en verwarm de mais eventueel mee of serveer die koud.
3. Verwarm de pindasaus en serveer met alle andere ingrediënten op 1 bord.
Bron: gebaseerd op een idee uit ‘De man die koken kan‘
Afdrukken
Gado Gado met gerookte forel
Ingrediënten
- 150 gram woknoodles
- 1 zak Chinese wokgroenten (400 gram)
- evt. cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 eieren, gekookt
- restje mais
- 1 pakje gerookte forel
Voor de pittige pindasaus (tip: maak deze een dag of zelfs enkele dagen eerder). Zie dit recept.
Bereidingswijze
1. Kook woknoodles volgens de verpakking. En ook de eieren als je dit nog niet hebt gedaan.
2. Wok de roerbakgroenten even in een pan en verwarm de mais eventueel mee of serveer die koud.
3. Verwarm de pindasaus en serveer met alle andere ingrediënten op 1 bord.
Notities
Bron: gebaseerd op een idee uit ‘De man die koken kan‘

1 Trackback / Pingback