Ingrediënten
- 1 pakje = 125 gram kant-en-klare udon noodles
- 1 kilo witte asperges, ongeschild (geschild gewicht is minder)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels sesamzaad (zwart & wit)
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel gembernat of gembersiroop
- 1–2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze
1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en maal het daarna fijn in een vijzel, maar niet zo fijn dat je een pasta krijgt.
2. Meng het gemalen sesamzaad met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop en mayonaise tot een dressing en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
3. Schil de witte asperges. Halveer alle asperges in de lengte en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Verhit wat zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok en rooster de aspergestukken knapperig. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Als de asperges wat zachter zijn geworden bak je op het laatst het fijngehakte teentje knoflook en de udon noedels mee.
4. Serveer de gebakken asperges op een warm bord en schenk er de japanse dressing over.
Notities
Niet vegetarisch? Serveer er dan eventueel een gebakken visje bij.