Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gegrilde aubergine met blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 4 1x
  • Categorie: Grillen

Omschrijving

Voor 4 personen als voorgerecht/salade


Ingrediënten

Scale
  • 3 kleine aubergines of 2 normale aubergines
  • 125 gram blauwe kaas* (bv. Gorgonzola of Roquefort), verkruimeld
  • oude balsamico of balsamicocreme
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie

*of vervang door een lekkere zachte geitenkaas of feta.


Bereidingswijze

1. Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Gebruik je grote aubergines? Dan kun je ze eventueel halveren.

2. Meng de olijfolie door de vloeibare honing.

3. Verhit een BBQ direct (200 graden als je dit wilt meten). Grill de plakken aubergine tot ze zachter zijn en mooie grillstrepen hebben. Je hoeft ze niet van tevoren in te smeren met olie.

4. Verdeel de gegrilde plakken aubergine over 4 borden, besprenkel met de dressing, balsamicoazijn- of crème en blauwe kaas.