Omschrijving
Voor 2 personen als bij – of hoofdgerecht van de BBQ
Ingrediënten
- 3 middelgrote courgettes
- 200 gram grote kastanjechampignons, in plakken gesneden
- 50 gram dungesneden coburgerham
- goede kwaliteit olijfolie
- 2 theelepels aioli
- peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd vervolgens over de lengte in plakken van ongeveer 5 mm. Niet te dun, dan verbranden ze te snel. Kwast in met wat olijfolie.
2. Bak ondertussen de champignonplakjes kort gaar in een koekenpan zonder olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot je de courgettes gegrild hebt.
3. Verhit een directe BBQ met grillrooster of rooster de courgetteplakken in een grillpan. Dit zul je waarschijnlijk in batches moeten doen. Dat geeft niks; het is een salade en die mag ook gerust lauwwarm zijn. Rooster tot de plakken courgette ietwat zacht zijn en een mooi grillstreepje hebben.
4. Als alle plakken gegrild zijn snijd je ze in 3 stukken. Schep ze samen met de andere ingrediënten door elkaar. Proef en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Notities
Heerlijk bij gegrilde kippendij of kippenvleugels van de BBQ