Omschrijving
Voor ongeveer 20 – 24 gehaktballetjes
Ingrediënten
Scale
Voor de saus:
- 1 blikje gepelde tomaten
- 2 geroosterde rode paprika’s (vers of uit pot)
- 1 eetlepel sherry
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
Voor de gehaktballetjes:
- 500 gram kipgehakt (of half-om-half gehakt)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram (oude) manchego, in kleine blokjes
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
Bereidingswijze
1. Pureer alle ingrediënten voor de saus met een staafmixer fijn.
2. Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar op de blokjes manchego na.
3. Vorm nu ongeveer 20 balletjes van gelijke grootte van de gehaktporties. Ongeveer ter grootte van een kleine bitterbal 😉
4. Druk vervolgens in elk gehaktballetje een stukje manchego en rol het gehaktballetje opnieuw rondom de kaas.
5. Verhit een hapjespan met een flinke scheut olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg vervolgens de saus toe aan de pan en sudder de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten verder gaar.