
Tja wat voor verhaaltje verzin je nu bij gele rijst? Dat vind zelfs ik een lastige. Het recept stond al een tijdje op mijn blog maar verstopt bij het recept voor Zuid Afrikaanse bobotie. Beide recepten waren hoognodig toe aan een update en nieuwe foto. Ik vind gele rijst als bijgerecht net even wat meer toevoegen dan gewone rijst. Het ziet er feestelijk uit met die gele kleur.
Geen lang verhaal over gele rijst dus. Ik ben flink aan het investeren in het updaten van de recepten op Worstenbrood & Wijn en het leek me wel handig als het recept voor gele rijst voortaan gewoon als ‘los’ recept is te vinden 😉
Afdrukken
Gele rijst – bijgerecht
- Genoeg voor: 4 1x
Omschrijving
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram basmati rijst
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels zachte boter
- 1,5 theelepel kurkuma
- evt. 25 gram rozijnen
Bereidingswijze
Breng ruim water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe.
Laat het geheel 10 minuten koken. Giet het daarna af, laat nog even nagaren en roer voor het serveren nog een keer om.
Geef als eerste een reactie