Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gerookte rode kool van de BBQ met boter

Gerookte kool met BBQ boter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 8 -10 1x

Omschrijving

Als bijgerecht voor 8 – 10 personen 


Ingrediënten

Scale
  • 1 rode kool
  • 1 pakje (gezouten) roomboter, van goede kwaliteit
  • 2 eetlepels BBQ rub (ik maakte de Piggy Mix BBQ kruiden uit Smokey Goodness)

Extra nodig: aluminiumfolie


Bereidingswijze

1. Maak alvast een ring van aluminiumfolie waar de kool straks op kan liggen zonder het BBQ rooster te raken. 

2. Snijd aan de bovenkant van de rode kool een kapje weg en bewaar eventueel 1 van de buitenste koolbladeren om straks het gat af te dekken. 

3. Laat de roomboter zacht worden en prak er met een vork de BBQ kruiden door totdat het goed gemengd is. 

4. Maak aan de bovenkant een gat in de kool met een mesje ter grootte van ongeveer een 2-Euromunstuk doorsnede. Ga met het mes steeds iets verder naar beneden en lepel met een lepeltje de losgesneden kool eruit. Zorg dat je een stukje van de onderkant vandaan blijft.

5. Vul het ontstane gat op met de boter en dek af met het kapje of een koolblad. Zet de met BBQ boter gevulde hele kool nu op de aluminiumring (zodat hij niet omvalt) in een smoker, gesloten BBQ of eventueel een oven op 120ºC. Laat 4 uur onafgedekt garen.

6. Wikkel de rode kool na 4 uur in aluminiumfolie en laat nog minimaal 1 uur, maar afhankelijk van de grootte misschien nog wat langer, verder garen in de smoker.

7. Let er bij het aansnijden van de kool op dat de boter er uit kan sijpelen. Snijd de kool grof en serveer meteen.