Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Geroosterde aardpeer met kippendij en relish van ansjovis, walnoot en peterselie op schaal

Geroosterde aardpeer en kippendij met een relish van ansjovis, walnoot en peterselie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 500 gram aardperen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 kippendijen met bot en vel (kan ook zonder bot en vel)
  • sap van 1/2 citroen

Voor de relish: 

  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zeezoutvlokken
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 3 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
  • 35 ml extra vierge olijfolie
  • 1/2 theelepel balsamicoazijn
  • 15 gram bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200℃. Spoel de aardperen goed schoon. Je hoeft ze niet te schillen. Tenzij ze wat ouder zijn en het schilletje wat taaier is.  Snijd ze in grove stukken en besprenkel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.

2. Meng de stukken aardpeer met de olie en de kippendij en verdeel over een braadslee of ovenplaat. Bestrooi met peper en zout en rooster 35 minuten in de oven. Draai halverwege de kip en aardpeer een keer om. De aardpeer moet zacht zijn en de kip goudbruin en gaar. Komt er veel vocht uit de kip? Giet dit dan ook halverwege af. 

3. Bereid terwijl de aardpeer en kip in de oven bakken de relish. Wrijf de knoflook en zoutvlokken met een vijzel tot een pasta. Voeg de walnoten en ansjovis toe en wrijf alles tot een gelijkmatig mengsel waar nog stukjes in zitten. Roer de olie, azijn, wat peper en peterselie erdoor. 

Schep de relish voor het serveren over de kip en aardpeer. Of serveer er apart bij zodat iedereen zelf kan opscheppen. 


Notities

Lekker met nog wat gestoofde groene bladgroenten zoals snijbiet of kropsla.