Geroosterde pompoen uit de oven

Stukjes geroosterde pompoen op bakplaat

Een basisrecept voor geroosterde pompoen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zo iemand ben die bij dit soort simpele dingen toch steeds weer denkt ‘hoe zat het nou ook alweer?’. Hoe lang heb ik vorige keer pompoenblokjes geroosterd en op welke temperatuur? Des te meer reden om het ‘recept’ maar gewoon op mijn blog vast te leggen.

Met dit recept voor geroosterde pompoen uit de oven kun je alle kanten op. Ik weeg dit recept niet eens af, maar vul gewoon mijn grote ovenplaat met pompoenblokjes. Of rooster de pompoen op zo’n universele, platte bakplaat, liever dan in een ovenschaal.

Je kunt geroosterde pompoen uit de oven uiteraard als bijgerecht serveren, maar het liefst verwerk ik de pompoenblokjes in een ander gerecht zoals:

Of ik pureer de geroosterde pompoenblokjes (dan laat ik de amandelschilfers weg) en gebruik de saus zoals in deze recepten:

De geroosterde pompoensaus is ook prima in te vriezen.

P.s. heb jij al een exemplaar van mijn BBQ-boek Grillen & Chillen gereserveerd? Hij verschijnt als limited edition (hardcover) in april 2024 en bevat 60+ makkelijke BBQ-recepten voor elke dag. Een inkijkexemplaar en link naar de bestelpagina vind je via deze link.

Pompoenblokjes roosteren in de oven

Ingrediënten:

  • 1 grote (fles) pompoen, geschild 
  • scheutje olijf – of zonnebloemolie
  • peper & zout
  • evt. amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter (dit komt niet heel precies) en verdeel ze over een grote bakplaat.

3. Besprenkel met de olie, meng die met je handen door de pompoenblokjes en breng op smaak met peper en zout.

4. Bak ongeveer 30 minuten en schep de pompoenblokjes halverwege een keer om. 

5. Indien je wat amandelschaafsel mee wilt bakken dan voeg je die de laatste 8 minuten toe. Of bereid de pompoenblokjes eerder en voegt het amandelschaafsel pas toe als je de blokjes opwarmt in de oven voor het serveren. 

Liever de geprinte versie van dit recept? Die vind je hieronder.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stukjes geroosterde pompoen op bakplaat

Geroosterde pompoen uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 grote (fles) pompoen, geschild 
  • scheutje olijf – of zonnebloemolie
  • peper & zout
  • evt. amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm (dit komt niet heel precies) en verdeel ze over een grote bakplaat.

3. Besprenkel met de olie, meng die met je handen door de pompoenblokjes en breng op smaak met peper en zout.

4. Bak ongeveer 30 minuten en schep de pompoenblokjes halverwege een keer om. 

5. Indien je wat amandelschaafsel mee wilt bakken dan voeg je die de laatste 8 minuten toe. Of bereid de pompoenblokjes eerder en voegt het amandelschaafsel pas toe als je de blokjes opwarmt in de oven voor het serveren. 


Stukjes geroosterde pompoen op bakplaat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.