Omschrijving
Voor 2 personen als bijgerecht
Ingrediënten
Scale
- bosje radijsjes, schoongemaakt
- handvol ‘groen’ (radijsloof, raapsteeltjes, uienloof, lente-ui, snijbiet)
- 1 eetlepel (rode) wijnazijn
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel boter
- olie om in te bakken
- peper & zout
Bereidingswijze
1. Was de radijsjes grondig en halveer grote exemplaren.
2. Bak de radijsjes een paar minuten aan in wat olie in een koekenpan tot ze een licht gebruind zijn.
3. Verhit de oven of BBQ op 200 graden en zet hierin de pan met geroosterde radijsjes indien het handvat ovenvast is. Of schep de radijsjes over in een oven- of BBQ schaal en laat ze nog 10 minuten gaar worden.
4. Voeg de laatste 5 minuten de boter, azijn en honing toe samen met het fijngehakte groen en meng goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout en serveer als bijgerecht.