
Gevulde champignons doen het altijd goed als hapje van de BBQ. Manlief en ik zijn een tijdje fan geweest van gevulde champignons met blauwe kaas omwikkeld met ontbijtspek. Maar omdat ik niet om alle BBQ-gerechtjes ontbijtspek wil wikkelen (hoe verleidelijk ook) ging ik op zoek naar een andere toevoeging.
Het werden uiteindelijk gevulde champignons met blauwe kaas en gefrituurde uitjes. De gefrituurde uitjes voegen net dat extra umami smaakje toe. Ik gebruikte eigenlijk altijd de eerste de beste blauwe kaas die ik zag liggen. Maar de laatste keer viel me op dat een pittige gorgonzola te veel van het goede is. Neem liever een iets mildere blauwe kaas. En zorg dat de kolen niet te heet zijn, dat veroorzaakt een beetje een rubberachtig smaakje.
Tot zover alles wat er schrijven valt over zo’n simpel hapje als gevulde champignons van de BBQ.
Ze zijn uiteraard ook lekker uit de oven. De temperatuur komt niet zo heel nauw; ergens tussen de 150 en 180 graden. Na ongeveer een kwartiertje zie je vanzelf dat ze goed zijn.
BBQ-hapje; gevulde champignons met blauwe kaas en gefrituurde uitjes
Voor 12 stuks
Ingrediënten
- 1 grote bak kastanjechampignons
- stukje niet te sterke blauwe kaas
- gefrituurde uitjes (kant-en-klaar)
Bereidingswijze
1. Verwijder het steeltje van de champignons zodat je ze kunt vullen.
2. Vul de champignons met blauwe kaas en leg ze in een aluminiumschaaltje (of een ovenschaal als je ze in de oven bereid).
3. Bestrooi elke champignon met wat gefrituurde uitjes en bak indirect in een gesloten BBQ op ongeveer 150 graden tot de kaas gesmolten is en de champignons gaar zijn.
Ook een lekkere variatie van gevulde champignons op de BBQ zijn die met feta en zongedroogde tomaatjes van Grillfun/Inamood. Op zoek naar meer lekkere hapjes van de BBQ, kijk dan ook eens naar mijn recept voor Jalapeno poppers of Perzische kippenvleugels. Je vindt beide ook in mijn BBQ-boek Grillen & Chillen.
Afdrukken
Gevulde champignons; op de BBQ of uit de oven
Omschrijving
Voor 12 stuks
Ingrediënten
- 1 grote bak kastanjechampignons
- stukje niet te sterke blauwe kaas
- gefrituurde uitjes (kant-en-klaar)
Bereidingswijze
1. Verwijder het steeltje van de champignons zodat je ze kunt vullen.
2. Vul de champignons met blauwe kaas en leg ze in een aluminiumschaaltje (of een ovenschaal als je ze in de oven bereid).
3. Bestrooi elke champignon met wat gefrituurde uitjes en bak indirect in een gesloten BBQ op ongeveer 150 graden tot de kaas gesmolten is en de champignons gaar zijn.


Champignons van de bbq zijn zo lekker. Dit lijkt me ook een fijne, ga ik binnenkort eens proberen.. Of een variant daar weer op haha. Jumm!