Gordon Ramsey’s geglaceerde zalm met spinazie-radijs salade 

zalm spinazie radijs salade

Deze salade met zalm is een erg smakelijk en ook nog eens gezond gerechtje dat ik zowel als voorgerecht en als (koolhydraatarm) hoofdgerecht serveer. In dat laatste geval neem ik iets grotere stukken zalm en wat extra spinazie & radijs. Wij eten het meestal als voorafje bij een kaasfondue van Vacherin Mont d’or. Of zoals afgelopen week andersom; met camembert uit de oven vooraf en daarna deze salade.  Op die manier kunnen we volop genieten van een ongelooflijk machtig kaasgerecht en toch nog wat gezonds binnen krijgen. 

Het succes van dit recept zit hem vooral in de dressing met tahin wat een heerlijk Midden-Oosters smaakje geeft. Laat dat ingrediënt dus zeker niet weg. 

De zalm gaat maar kort in een hete oven waardoor hij net niet helemaal gaar is. Ik vind dat erg lekker en durf het prima aan met verse zalm van de visboer. Maar laat hem gerust een minuutje langer in de oven staan als je de zalm liever wat verder door wilt garen.  

Gordon Ramsey’s geglaceerde zalm met spinazie-radijs salade

​Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

– 4 zalmfilets à 125-150 gram, zonder vel, graatjes verwijderd
– 100 gram jonge spinazie, gewassen en gedroogd
– 8-10 radijsjes, in plakjes
Voor de marinade
– 3 eetlepels honing
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels lichte sojasaus
– 1 theelepel dijonmosterd
– ½ theelepel geraspte verse gemberwortel
Voor de dressing
– 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
– 3 eetlepels rijstwijnazijn
– 2 eetlepels lichte sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2-3 eetlepels tahin (sesampasta)

Bereidingswijze:

1. Leg de zalmfilets naast elkaar in een ondiepe schaal.

2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de zalm. Dek af met plasticfolie en laat de vis minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 230 °C.

4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet die apart.

5. Leg de blaadjes spinazie op de borden en leg daarop plakjes radijs.

6. Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 4-6 minuten in de oven en bedruip ze na 2 minuten: ze zijn dan medium rare. De vis moet iets terugveren als u erop drukt.
Leg op elk bord een zalmfilet, sprenkel de dressing erover en serveer meteen.

Bron: Gordon Ramsey, ‘Gezond met Ramsey’

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
zalm spinazie radijs salade

Gordon Ramsey’s geglaceerde zalm met spinazie-radijs salade 

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voorgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Scale
  • 4 zalmfilets à 125-150 gram, zonder vel, graatjes verwijderd
  • 100 gram jonge spinazie, gewassen en gedroogd
  • 810 radijsjes, in plakjes

Voor de marinade

  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • ½ theelepel geraspte verse gemberwortel

Voor de dressing

  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 3 eetlepels rijstwijnazijn
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 23 eetlepels tahin (sesampasta)

Bereidingswijze

1. Leg de zalmfilets naast elkaar in een ondiepe schaal.

2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de zalm. Dek af met plasticfolie en laat de vis minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 230 °C.

4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet die apart.

5. Leg de blaadjes spinazie op de borden en leg daarop plakjes radijs.

6. Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 4-6 minuten in de oven en bedruip ze na 2 minuten: ze zijn dan medium rare. De vis moet iets terugveren als u erop drukt.

Leg op elk bord een zalmfilet, sprenkel de dressing erover en serveer meteen.


Notities

Bron: Gordon Ramsey, ‘Gezond met Ramsey’

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Uit de rookoven: warmgerookte zalm (droge pekel) - Worstenbrood & Wijn
  2. Uit de rookoven: warmgerookte zalm - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.