Omschrijving
Bijgerecht voor 2 – 3 personen
Ingrediënten
Scale
- 250 gram aardpeer, goed gewassen en in dunne plakjes gesneden
- 250 gram aardappel, goed gewassen en in dunne plakjes gesneden
- 200 ml slagroom
- 100 gram belegen kaas
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 5 blaadjes salie, fijngesneden
- peper & zout
Extra nodig: kleine ovenschaal
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Breng de dunne plakjes aardpeer en aardappel op smaak met peper & zout. Meng de knoflook door de slagroom.
3. Vet de ovenschaal in maak laagjes van achtereenvolgens; aardpeer & aardappel, geraspte kaas, fijngesneden salieblaadjes en een scheutje slagroom. Eindig met de geraspte kaas.
4. Bak in totaal 1 uur in het midden van de oven totdat de aardpeer en aardappel gaar zijn. Dek het eerste half uur de gratin af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.