Omschrijving
Als hoofdgerecht voor 2- 4 personen (afhankelijk van wat je er nog voor of na serveert)
Ingrediënten
- sap van 1 citroen
- 500 gram knolselderij, geschild en in vieren verdeeld
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in dunne plakken
- 200 gram gerookte zalm
- handje dille, fijngehakt
- 1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
- 200 ml slagroom
- peper & zout
Extra nodig: ingevette ovenschaal van 24 x 24 cm (note to self; glazen ovenschaal vierkant)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht of 200°C conventioneel.
2. Snijd de knolselderij in zeer dunne plakken (zo dik als een Engelse Pond of oud 5 gulden muntje) en meng ze in een grote schaal met het citroensap en plakjes aardappel.
3. Maak in de ovenschaal 3 lagen van knolselderij/aardappel met daartussen 2 lagen gerookte zalm/fijngehakte dille/ui/slagroom/peper & zout (flink wat meer peper als zout). Dus: laagje knolselderij/aardappel, laagje van de rest, laagje knolselderij/aardappel, laagje met de rest, laagje knolselderij/aardappel en als laatste peper, zout en slagroom.
4. Schuif de ovenschotel nu eerst 45 minuten in de oven afgedekt met aluminiumfolie. Haal na die tijd de folie er af en bak nog 30 minuten. De bovenkant is dan licht gebruind en je kunt met een mes makkelijk door de knolselderij glijden.
Notities
Geloof me; alsof er een engeltje over je tong …
Serveer met een groene salade (wij aten er deze spruitjessalade bij) maar in ieder geval met een glas frisse witte wijn.