Omschrijving
Voor 1 – 2 personen
Ingrediënten
- 1 bos snijbiet, gewassen en grof gesneden
- 1/2 groene paprika, in stukjes gesneden
- 1 jalapenopeper, van zaadlijst ontdaan en in stukjes gesneden
- 1/2 ui, gesnipperd
- 2 eieren
- peper & zout
Voor de garnering; feta, za’atar of verse kruiden als munt en peterselie en tahina (sesampasta aangemaakt met wat citroensap en water). En varieer ook eens met geitenkaas.
Bereidingswijze
1. Verwarm wat olie of boter in een kleine koekenpan (afhankelijk dus van hoeveel je maakt) en bak hierin op middelhoog vuur de paprika, jalapeño en ui. Voeg als die licht zijn gekleurd de snijbiet toe en stoof de snijbiet gaar met eventueel wat extra vocht.
2. Maak 2 holletjes in het groentemengsel en gaar hierin de eieren. Dit gaat het makkelijkst met een deksel op de koekenpan. Als je een gietijzeren koekenpan gebruikt kun je de pan ook in zijn geheel in de oven zetten om de eieren te laten stollen.
3. Breng op smaak met peper en zout en garneer op het bord (of als je uit de pan eet in de pan) met verbrokkelde stukjes feta, za’atar kruiden (of verse kruiden) en tahina.
Notities
Lekker met Turks brood of challah brood maar ook prima zo te eten als koolhydraatarm gerecht.