Hamburger met oesterzwammen, pancetta, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise 

Hamburgers met oesterzwammen, rucola en truffelmayonaise

Niets zo lekker en makkelijk als af en toe een broodje hamburger als maaltijd. Maar dan wel eentje met smakelijke ingrediënten! Voor mij betekent dat een hard broodje dat even gegrild is en niet zo’n kleffe hap, rucola in plaats van ijsbergsla en ook kaas met meer smaak dan de vierkante plakjes cheddar die weliswaar mooi smelten maar nergens naar smaken. 

Hamburger met oesterzwammen, pancetta, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise 

Voor 2 broodjes hamburger

Ingrediënten

– 2 Italiaanse bollen of ciabattabroodjes
– 2 runderhamburgers van goede kwaliteit (ik gebruikte die van wildrundvlees.nl)
–  1 schaaltje oesterzwammen, in stukjes gesneden
– stuk Parmezaanse kaas, met een dunschiller in grove plakjes geschaafd
– 6 plakjes pancetta of ontbijtspek
– rucola
– truffelmayonaise

Bereidingswijze

1. Bak eerst de pancetta uit in een koekenpan en laat de plakjes daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

2. Bak in dezelfde pan, met het vet van de pancetta, en evt. wat extra olie of boter de oesterzwammen gaar en breng op smaak met zout en peper.

3. Snijd de broodjes doormidden en grill ze even in een grillpan.

4. Bak tenslotte de hamburgers uit in de pan of grillpan.

5. Besmeer de gegrilde broodjes met truffelmayonaise en beleg vervolgens met rucola, pancetta, de hamburger, Parmezaanse kaas en gebakken oesterzwammen.

Lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hamburgers met oesterzwammen, rucola en truffelmayonaise

Hamburger met oesterzwammen, pancetta, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise 

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

– 2 Italiaanse bollen of ciabattabroodjes
– 2 runderhamburgers van goede kwaliteit (ik gebruikte die van wildrundvlees.nl)
–  1 schaaltje oesterzwammen, in stukjes gesneden
– stuk Parmezaanse kaas, met een dunschiller in grove plakjes geschaafd
– 6 plakjes pancetta of ontbijtspek
– rucola
– truffelmayonaise


Bereidingswijze

1. Bak eerst de pancetta uit in een koekenpan en laat de plakjes daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

2. Bak in dezelfde pan, met het vet van de pancetta, en evt. wat extra olie of boter de oesterzwammen gaar en breng op smaak met zout en peper.

3. Snijd de broodjes doormidden en grill ze even in een grillpan.

4. Bak tenslotte de hamburgers uit in de pan of grillpan.

5. Besmeer de gegrilde broodjes met truffelmayonaise en beleg vervolgens met rucola, pancetta, de hamburger, Parmezaanse kaas en gebakken oesterzwammen.

Lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven.


Hamburgers met oesterzwammen, rucola en truffelmayonaise

3 Comments

  1. Nou, het was heerlijk! Heb me eigenlijk vooral door je laten inspireren 😄. De truffelmayonaise zelf gemaakt. De frietjes zijn pompoenkroketjes geworden en de burgers heb ik vervangen door vegetarische kijkererwten-wortelburgers met een beetje venkelzaad. (Ook pancetta weggelaten, dus t was helemaal vegetarisch). Het was heerlijk. (Wel anderhalf uur in de keuken gestaan 😄.

    • Pompoenfrietjes, spelling controle maakte er kroketjes van. Hoewel pompoenkroketjes vast ook heel lekker kunnen zijn 😄

    • Dat klinkt ook heerlijk! En ik heb de foto van Frans gezien; het zag er ook geweldig uit. Super leuk dat mijn (vlees) recepten ook een inspiratie zijn voor vegetarische versies 😉

1 Trackback / Pingback

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.