Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hamburgers met oesterzwammen, rucola en truffelmayonaise

Hamburger met oesterzwammen, pancetta, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise 

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

– 2 Italiaanse bollen of ciabattabroodjes
– 2 runderhamburgers van goede kwaliteit (ik gebruikte die van wildrundvlees.nl)
–  1 schaaltje oesterzwammen, in stukjes gesneden
– stuk Parmezaanse kaas, met een dunschiller in grove plakjes geschaafd
– 6 plakjes pancetta of ontbijtspek
– rucola
– truffelmayonaise


Bereidingswijze

1. Bak eerst de pancetta uit in een koekenpan en laat de plakjes daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

2. Bak in dezelfde pan, met het vet van de pancetta, en evt. wat extra olie of boter de oesterzwammen gaar en breng op smaak met zout en peper.

3. Snijd de broodjes doormidden en grill ze even in een grillpan.

4. Bak tenslotte de hamburgers uit in de pan of grillpan.

5. Besmeer de gegrilde broodjes met truffelmayonaise en beleg vervolgens met rucola, pancetta, de hamburger, Parmezaanse kaas en gebakken oesterzwammen.

Lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven.