Omschrijving
Voor 12 courgette muffins
Ingrediënten
- 150 ml melk (kan ook karnemelk zijn)
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 30 gram amandelen, grofgehakt
- 80 gram rauwe ham (ik gebruik graag coburgerham)
- 70 gram fetakaas
- 1 handje basilicumblaadjes, fijngeknipt
- 2 courgettes (ongeveer 300 gram), geraspt en uitgeknepen (ik gebruikte 230 gram uitgeknepen courgetterasp)
Extra nodig: siliconen muffin- of cupcakebakvorm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Klop met een garde de melk, zonnebloemolie en eieren door elkaar in een grote kom.
3. Gebruik een andere kom om het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout door elkaar te mengen.
4. Roer het droge mengsel door de natte ingredienten en voeg vervolgens de ham, courgette, kaas, noten en basilicum erdoor. Meng door elkaar en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Je kunt eventueel ook nog wat gehakte amandelen over het beslag strooien (heb ik voor de courgettemuffins op de foto niet gedaan)
5. Zet ze in de oven en bak 10 minuten op 200ºC. Schakel de temperatuur daarna naar 180ºC en bak ze in nog 20 minuten gaar en goudbruin. Een in het midden gestoken prikker moet er droog uitkomen. Haal de courgette muffins uit de oven en laat ze iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes drukt.
Tip: ze zijn, eenmaal afgekoeld, prima te bewaren in de vriezer.