
‘Tante Ilona, dit zijn echt de allerlekkerste pannenkoeken’. Aldus mijn 5-jarige nichtje over deze havermout-banaan pannenkoekjes. Als dat geen compliment is van zo’n klein pannenkoekenmonster. Maar dat wist tante Ilona natuurlijk al lang. Toen ze nog maar een jaar of 2 was heb ik deze pannenkoekjes al eens voor haar gebakken. En ook al kon ze toen nog niet zo goed praten ik zag aan de blik in haar ogen dat ze ze verrukkelijk vond.
Dus ook al trok ze afgelopen week een vies gezicht bij het horen van de naam ‘havermout-banaan pannenkoekjes’, veel te gezond natuurlijk, tante Ilona waagde het er toch maar op 😉
Stiekem vind ik ze zelf ook ontzettend lekker. Vooral met nog wat Griekse yoghurt, honing en walnoten.
Nog een tip voor als je ze gaat bakken en denkt veel te weinig beslag te hebben. Het zijn geen typisch Hollandse pannenkoeken maar kleiner en dikker. Meer als American pancakes. Ik bak er 3 tegelijk in een grote koekenpan. Het is ook een vrij dik beslag.
Havermout banaan pannenkoekjes
Voor 4/5 kleine pannenkoekjes* (formaat American pancakes)
Ingrediënten
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren, medium
– 70 gram havermout
– 1/8 theelepel kaneel
– 1 eetlepel honing
– 50 ml melk of ¼ cup = 60 ml Griekse Yoghurt
– ½ theelepel bakpoeder
– boter, kokosolie of andere olie om in te bakken
Extra nodig: blender of staafmixer
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten, behalve de boter om in te bakken, in een blender of mix met een staafmixer ongeveer 1 minuut tot een egaal mengsel.
2. Laat het mengsel zo’n 15 minuten staan zodat de havermout uit kan zetten.
3. Laat een koekenpan heet worden en doe er een scheutje kokosolie in (als je dit niet hebt, vervang dan door plantaardige olie of boter). Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan wrijf een beetje uit met de achterkant van de lepel. Zet het vuur niet te hoog want ze verbranden snel en moeten wel gaar zijn. Bak totdat ze goudbruin zijn en het beslag op is.
Serveertip: lekker met Griekse yoghurt, honing & walnoten. Of nog wat extra banaan.
* Het recept is makkelijk te verdubbelen, gebruik dan 3 eieren ipv 4.
Voor mij zijn 2 of 3 pannenkoekjes genoeg als ontbijt. Ze zijn ook prima te bewaren voor de volgende dag. Piep ze dan even op in de magnetron of leg ze 10 minuten in aluminium verpakt in een hete oven.
Bron: Gebaseerd op een combinatie van de recepten op Cuisine de Clementine & Insidebrucrewlife.
Afdrukken
Havermout-banaan pannenkoekjes
Omschrijving
Voor 4 -5 kleine pannenkoekjes
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren, medium
- 70 gram havermout
- 1/8 theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing
- 50 ml melk of 1/4 cup = 60 ml Griekse Yoghurt
- 1/2 theelepel bakpoeder
- boter, kokosolie of andere olie om in te bakken
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten, behalve de boter om in te bakken, in een blender of mix met een staafmixer ongeveer 1 minuut tot een egaal mengsel.
2. Laat het mengsel zo’n 15 minuten staan zodat de havermout uit kan zetten.
3. Laat een koekenpan heet worden en doe er een scheutje kokosolie in (als je dit niet hebt, vervang dan door plantaardige olie of boter). Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan wrijf een beetje uit met de achterkant van de lepel. Zet het vuur niet te hoog want ze verbranden snel en moeten wel gaar zijn. Bak totdat ze goudbruin zijn en het beslag op is.
Notities
Serveertip: lekker met Griekse yoghurt, honing & walnoten. Of nog wat extra banaan.
* Het recept is makkelijk te verdubbelen, gebruik dan 3 eieren ipv 4.
Voor mij zijn 2 of 3 pannenkoekjes genoeg als ontbijt. Ze zijn ook prima te bewaren voor de volgende dag. Piep ze dan even op in de magnetron of leg ze 10 minuten in aluminium verpakt in een hete oven.


Geef als eerste een reactie