Omschrijving
Voor 32 worstenbroodjes
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg:
-
patentbloem
-
witte basterdsuiker
-
droge gist
-
lauw water
-
lauwe volle melk (tip: meng heet water uit de kraan door koude melk uit de koelkast en je hebt de juiste temperatuur)
-
gesmolten boter
-
zout
Ingrediënten soezenbeslag:
-
water
-
boter
-
bloem
-
ei
Ingrediënten gehaktvulling:
-
varkensgehakt of half-om-half gehakt (verhouding 70% varken, 30% rund), beide van een goede slager
-
zout
-
zwarte peper
-
witte peper
-
nootmuskaat
-
speklapjeskruiden
-
Worcestersaus
-
grove, pittige mosterd
-
ei
-
paneermeel
-
1 x recept soezenbeslag
Ingrediënten strijksel:
- 1 ei, geklutst
Bereidingswijze
Zie PDF bestand voor de meest recente versie en uitgebreide beschrijving van het recept voor Brabantse worstenbroodjes.