Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Worstenbroodjes op plaat

Hét recept voor Brabantse worstenbroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Categorie: brood

Omschrijving

Voor 32 worstenbroodjes 


Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:

  • patentbloem

  • witte basterdsuiker

  • droge gist

  • lauw water

  • lauwe volle melk (tip: meng heet water uit de kraan door koude melk uit de koelkast en je hebt de juiste temperatuur)

  • gesmolten boter

  • zout


Ingrediënten soezenbeslag:

  • water

  • boter

  • bloem

  • ei


Ingrediënten gehaktvulling: 

  • varkensgehakt of half-om-half gehakt (verhouding 70% varken, 30% rund), beide van een goede slager

  • zout

  • zwarte peper

  • witte peper

  • nootmuskaat

  • speklapjeskruiden

  • Worcestersaus

  • grove, pittige mosterd

  • ei

  • paneermeel

  • 1 x recept soezenbeslag

Ingrediënten strijksel:

  • 1 ei, geklutst

Bereidingswijze

Zie PDF bestand voor de meest recente versie en uitgebreide beschrijving van het recept voor Brabantse worstenbroodjes.