Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hete bliksem met Indiase kaaskrokantjes op bord

Hete bliksem met Indiase kaaskrokantjes a la Edwin Kats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 4 1x
  • Categorie: voorgerecht

Omschrijving

Voorgerecht voor 4 personen of vegetarisch hoofdgerecht voor 2


Ingrediënten

Scale
  • 200 gram paneer (Indiase kaas), ik gebruikte de Stoer Waterbuffel paneer van de Stoerderij in Breugel
  • 3 blaadjes basilicum, van de Kruidenaer in Etten-Leur
  • 1 theelepel baharat (Midden-Oosters kruidenmengsel)
  • 1 pakje filodeeg, ontdooid (liefst van de Turkse supermarkt)
  • 250 gram krieltjes, geschild (de Kruidenaer in Middelbeers)
  • 1 Elstar appel (de Kruidenaer Zevenberschen hoek)
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • peper & zout

Bereidingswijze

1. Snijd de paneer in 12 driehoekjes en laat 1 uur marineren met 3 blaadjes gesneden basilicum, een scheutje olijfolie, peper, zout en de theelepel baharat.

2. Maak puree van de krieltjes door ze 20 minuten te koken en fijn te stampen, of gebruik een pureeknijper voor een fijner resultaat.

3. Schil de appel – bewaar wat van de schil – en snijd in kleine blokjes.  Roer de blokjes door de puree en breng op smaak met zout, kleine klontjes boter en olijfolie. Dit is je hete bliksem.

4. Rol de driehoekjes paneer in filodeeg:  dit gaat het makkelijkst door het filodeeg (aan de lange kant) in 4 lange repen te snijden, deze in te smeren met olie, de kaas in de linker onderkant van het filodeeg te leggen den de rechter onderhoek naar boven te vouwen zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw de rechter onderhoek naar boven, zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw totdat je een driehoekje overhoudt en de hele reep deeg gebruikt is.

5. Bak de driehoekjes krokant in een pan met wat olie.  Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met nog een beetje zeezout en serveer ze op de hete bliksem.  

6. Maak het gerecht af met fijngesneden reepjes rode appel schil en kleine blaadjes basilicum.