Ingrediënten
Scale
- 600 gram Goudse kaas (liefst 2 soorten, bijvoorbeeld belegen en Leerdammer), geraspt Tip: vraag je kaasboer of hij een rasp machine heeft; dat scheelt een hoop werk!
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels pesto
- 1 pakje = 500 ml gezeefde tomaten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Extra nodig: fonduepan met rechaud (warmhoudstelletje) en fonduevorkjes
Lekker met: stokbrood, stukjes verse ananas, korte gekookte of gestoomde broccoli
Bereidingswijze
1. Tomatensaus verwarmen in fonduepan op laag vuur. Knoflook persen en toevoegen. Eventueel nog wat op smaak brengen met wat peper.
2. Kaas toevoegen en laten smelten.
3. Roer de maïzena door het sinaasappelsap en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Blijf roeren tot het geheel bindt.
4. Voeg op het laatst de pesto toe en meng het goed.
5. Serveer aan tafel op het rechaud en gebruik het brood, verse ananas en stukjes broccoli om mee te dippen.