
Asperges uit de stoomoven met ham en ei
Asperges uit de stoomoven: ze staan tijdens het seizoen minstens 1 keer per week bij ons op het menu! De klassieke combinatie met ham en ei blijft daarbij favoriet. En sinds we in het bezit […]
Asperges uit de stoomoven: ze staan tijdens het seizoen minstens 1 keer per week bij ons op het menu! De klassieke combinatie met ham en ei blijft daarbij favoriet. En sinds we in het bezit […]
Deze salade met zalm is een erg smakelijk en ook nog eens gezond gerechtje dat ik zowel als voorgerecht en als (koolhydraatarm) hoofdgerecht serveer. In dat laatste geval neem ik iets grotere stukken zalm en […]
Het is niet altijd heel bewust maar op de een of andere manier eten we op maandagavond vaak vegetarisch. Overigens eten we stiekem steeds vaker vegetarisch en is het niet alleen Meatless Monday maar ook […]
Dit is nou echt een super mooi én lekker bordje pasta! Van dit recept voor pasta met tonijn, tomatensaus en rucola word ik heel gelukkig. Ik zou willen dat ik altijd zo’n mooi bordje pasta geserveerd zou […]
De lekkerste recepten ontstaan soms uit of door foutjes. Het idee om deze fattoush salade te maken begon met het mislukte Turkse olijvenbrood dat ik mee naar huis nam van de cursus ‘Brood voor gevorderden’ […]
Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de heerlijke artisjokken die we aten in Malaga, want toen ik op Pinterest een foto zag met de tekst ‘Lasagne carciofi e salsiccia’ kon ik aan niets anders […]
Het is jaren geleden dat ik deze bijzondere lasagne met prosciutto, geitenkaas, peer en paddestoelen voor het laatst maakte. Maar aangezien het buiten nog steeds guur en koud is besloot ik hem deze zondagmiddag weer […]
Na een heerlijk weekend in Malaga waar we genoten van tapas, wijn en (vooral!) de zon, was het vandaag een groot contrast met het druilerige weer in Nederland. Wel een prima reden trouwens om dit […]
Wat serveer je als foodies van de andere kant van de wereld op bezoek komen? Zij zijn gek op Nederlandse kaas, wij zijn gek op Nederlandse kaas en ik vind niets gezelliger dan met z’n […]
Wat was ‘ie lekker deze linzensalade met geitenkaas, walnoten, avocado en spekjes! En nog gezond ook.Op de spekjes na dan. Maar voor een vegetarische versie kun je ze gerust weglaten. Wij aten de linzensalade met […]
De sushi bowl, ook wel bekend als poke bowl of sushi salade, stond al een tijdje op mijn lijstje met recepten die ik graag wil uitproberen. Afgelopen vrijdag, volgens goed katholiek gebruik is het hier […]
Nou zou ik hier een heel romantisch verhaal op kunnen hangen over dat deze gehaktballetjes met ketjap en uitjes een oud familierecept zijn. Maar dit is niet het recept van mijn oma. De enige reden […]
Vorige week had ik verse boerenkool meegenomen van de markt met het idee om boerenkoolstamppot te maken met de aardappels en worst die we nog in huis hadden. Op de dag zelf had ik echter […]
Witlofstamppot met Friese nagelkaas en gerookte zalm: het favoriete herfstmaaltje van manlief. En eigenlijk is het niet echt een stamppot maar gestoofde witlof gemengd door aardappelen met een net iets vochtigere substantie. Een gerecht dat […]
Als ik bepaalde ingrediënten in huis heb die op moeten en even geen inspiratie heb (je kunt ook teveel kookboeken hebben…) kijk ik vaak op de foodblog van Caroline Brouwer. Ze is eigenlijk gestopt met bloggen, […]
Soms kom je een recept tegen waarbij je werkelijk niet kan wachten om het te maken. Dat had ik bij het lezen van ‘Rogiers lasagne’ in de laatste Elle Eten. De twee dingen die me […]
Sinds het gure weer is begonnen heb ik elke week zin om een nieuw lasagne recept uit te proberen.En het gebruik van mortadella (Italiaanse vleeswaren) in plaats van gehakt in combinatie met witte kool sprak […]
Dit recept voor bobotie (de bekende Zuid Afrikaanse gehaktschotel) is gebaseerd op een recept dat ik zag bij het TV programma Taste of Life enkele jaren terug. Niet iets om ‘even snel’ op een doordeweekse […]
Deze geroosterde bloemkoolsalade is een heerlijk vegetarisch recept waarbij je zonder moeite een halve bloemkool per persoon eet. Het is van de geweldige Yotam Ottolenghi uit zijn groenten kookboek ‘Plenty More’. Na een roadtrip door […]
Na een tiendaagse roadtrip door Amerika met vooral junkfood waren manlief en ik wel toe aan iets smakelijks en gezonds. Aangezien er nog een courgette in de koelkast was achtergelaten door mijn schoonmoeder, de walnoten […]
Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes