
“Daar zou ik zo mijn vriezer mee volgooien!” Dat waren de woorden van foodie en vriendin Lian na het proeven van deze jalapeño popper bitterballen. En ze is niet de enige die meteen enthousiast was over mijn nieuwe bitterbalsmaak. Iedereen die deze pittige, romige en krokante borrelhapjes proefde, was meteen verkocht. Ikzelf niet in de laatste plaats trouwens. Ik denk dat dit zomaar eens een hele goede opvolger kan worden van mijn signature chorizo-paprika bitterballen.
Deze bitterballen hebben echt álles wat je zoekt in een perfecte snack. De combinatie van pittige jalapeño, romige roomkaas, zoute bacon, gesmolten Cheddar en een vleugje zoete BBQ-saus maakt ze onweerstaanbaar. Het is een knipoog naar de populaire jalapeño poppers van de barbecue, maar dan in de vorm van een klassieke bitterbal – de ultieme borrelhap!
Zelf jalapeño popper bitterballen maken?
Wil jij deze pittige bitterballen zelf maken? Dan is een goede balans tussen krokant, romig en pittig de sleutel. Begin met verse jalapeño’s en verwijder de zaadlijsten als je de hitte iets wilt temperen. Meng de fijngesneden pepers met volle roomkaas, geraspte cheddar en een vleugje BBQ-saus door de salpicon.
Maar wat deze bitterballen écht next level maakt? Crunchy bacon! Of spekreepjes. Bak de spekreepjes eerst goed uit tot ze heerlijk krokant zijn en meng ze door de vulling. Laat de vulling opstijven, rol er balletjes van, haal ze door een klassieke dubbele paneerlaag van bloem, eiwit en paneermeel en frituur ze goudbruin. Meer tips over het rollen en paneren van bitterballen vind je in deze blog.
Tip: Maak een dubbele portie en vries ze in. Zo heb je altijd een voorraadje van deze bitterballen achter de hand.
Wil je het volledige recept? Het recept van deze jalapeno popper bitterballen is te vinden in Het Bourgondische Bitterballenboekje dat als PDF verkrijgbaar is. In dat e-book vind je nog 9 andere bourgondische bitterballen om zelf te maken.

Geef als eerste een reactie