Voor op de BBQ: Jalapeno poppers

Al sinds ik het geweldige weersvooruitzicht zag voor dit weekend was ik bezig met te bedenken wat er op de BBQ zou gaan. Een ding wist ik in ieder geval zeker: Jalapeno poppers! Mijn favoriete hapje van de BBQ sinds ik er enkele jaren geleden een foto op Pinterest van voorbij zag komen. Ik serveer het graag als voorafje tijdens een avondje BBQ’en.

Het recept was nog niet op Worstenbrood & Wijn te vinden dus bij deze alsnog. Al kun je het nauwelijks een recept noemen. In tegenstelling tot veel van mijn andere recepten gebruik ik niet eens nauwkeurige hoeveelheden en zelfs geen vaste temperatuur. Het ligt er maar net aan wat er op de BBQ ligt of gaat en daar leggen we de jalapeno poppers gewoon bij.

Deze hapjes van de BBQ zijn altijd een succes. Waarschuw je gasten wel even voor de onvoorspelbaarheid van de Jalapeno peper. Sommige zijn erg mild en soms zit er ineens een scherp exemplaar tussen!

Ook leuk om te weten: je kunt jalapenos prima in de moestuin of in de kas kweken. Ik had vorig jaar 6 plantjes en grossierde in de Jalapeno pepers.

Geen BBQ? De jalapeno poppers zijn ook erg lekker uit de oven.

Jalapeno Poppers van de BBQ

Voor 12 poppers

Ingredienten

– 6 verse, groene jalapeno pepers, liefst grote
– Blikje mini knakworstjes
– Lange repen ontbijtspek, liefst iets dikker (minimaal 12)
– Roomkaas
– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

1. Snijd de jalapenos doormidden en verwijder de zaadjes (let op je handen/ogen).

2. Mix wat roomkaas met de Parmezaanse kaas en vul hiermee de gehalveerde jalapenos.
Leg hierop een knakworstje en omwikkel met het spek.

3. Zet evt. vast met een klein prikkertje. Op de BBQ (indirect) of in de oven gaar maken. Ze zijn klaar als het spek krokant is, de kaas gesmolten en de jalapeno wat zachter.

Variatie: smeer eens wat BBQ saus om het ontbijtspek

Nog meer snacks van de BBQ?

Ben je op zoek naar meer van dit soort lekkere hapjes van de BBQ? Check dan ook eens:

Kippenvleugeltjes met knoflook-gember-sesam marinade

Perzische gegrilde kipkluifjes

Jalapeno poppers voordat ze de BBQ op gaan.
Jalapeno poppers gevuld met roomkaas, Parmezaanse kaas en een mini knakworstje omwikkeld met ontbijtspek. Voordat ze op de BBQ gaan.

4 Comments

  1. Hoi Ilona,

    Zijn ze als tapa ook goed te doen of zijn ze dan te overheersend?
    Ik ga er vanuit dat de jalapanjos te koop zijn bij de groentenboer. Heb ze namelijk nog niet gevonden in de supermarkt. En ze zelf kweken is nu te kort dag (heb ze volgend weekend nodig) 😂.

    Groetjes

      • Hoi Ilona, ze waren top. Ook als taps. Echt lekker, niet te pittig…op een na 🤪.
        Ik had ze in de oven gegrild, en dat ging prima.
        Ook dit recept ga ik bewaren.
        Bedankt weer 👍🏻.

        • Fijn om te horen dat ze goed gelukt zijn! Het grappige van jalapenos is dat het altijd een verassing is of ze pittig zijn of niet. Een soort Russische roulette met pepers 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.