Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 -3 personen
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui, in stukjes gesneden
- 3 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
- handjevol platte peterselie, fijngesneden
- 1 verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden
- 8 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
- olijfolie en boter
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 blikje kikkererwten, 400 gram
- handje pijnboompitten
- 120 gram couscous
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- lamsworstjes of merquezworstjes voor erbij
Bereidingswijze
1. Verhit een koekenpan met olijfolie en voeg de uien, chili, abrikozen en boter toe. Bak tot de uien zacht worden. Voeg twee theelepels komijnpoeder, een beetje zout en peper en de pijnboompitten toe en roer om. Voeg vervolgens de tomaten, peterselie en kikkererwten met vocht toe. Laat de saus 5 minuten bubbelen.
2. Doe dan de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water op totdat het net onder staat. Meng met een beetje peper en zout, een flinke scheut citroensap en eventueel nog wat olijfolie. Dek de kom af en zet weg voor 5 minuten.
3. Stamp de saus met aardappelstamper of een vork wat fijner en voeg als laatste de balsamicoazijn toe.
4. Mix de couscous met de saus en serveer met gegrilde lamsworstjes of merquezworstjes.
Notities
Eten er meer mensen mee? Je maakt het eenvoudig voor 4 personen door wat extra couscous toe te voegen en meer lamsworstjes te bakken.
Als variatietip voor extra groenten voeg je tegelijk met de tomaten en kikkererwten nog wat stukjes wortel toe.