Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Recept voor Keshi Yena

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Units Scale
  • 500 gram kippendij (of 500 gram gaar kippenvlees)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels = 50 gram groene olijven
  • 2 eetlepels = 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels = 50 gram zilveruitjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 pruimen, ontpit
  • 1 klein blikje tomatenpuree = 70 gram
  • 1 eetlepel piccalilly
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 8 plakken belegen, Goudse kaas
  • evt. een paar druppeltjes pika olie
  • 1 flinke eetlepel boter om in te bakken + extra om in te vetten

Extra nodig: ovenschaal of 4 eenpersoonspannetjes 0f ovenschaaltjes, ingevet


Bereidingswijze

1. Kook de kippendij in ongeveer 15 minuten gaar in 500 ml water met een blokje kippenbouillon. Bewaar een beetje kookvocht. Laat de kip afkoelen en pluk daarna in kleinere stukjes.

2. Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de paprika, ui, chilipeper en knoflook een paar minuten tot ze iets zachter zijn.

3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe – inclusief de kip – en roer goed door elkaar. Laat nog een paar minuten bakken en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de kip toe, zie intro. 

4. Bekleed de ingevette ovenschaal of eenpersoonspannetjes met de helft van de kaas. Verdeel de vulling erover en bedek met de rest van de kaas. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.


Notities

Lekker met funchi hasa (gebakken polenta) en banana hasa (gebakken bakbanaan).