Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kikkererwtensalade met zalm, peultjes en rucola

Kikkererwtensalade met zalm, peultjes en rucola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 150 gram wortel, in plakjes van ½ cm
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 pot kikkererwten (350 gram), uitgelekt
  • 200 gram peultjes, schoongemaakt
  • 200 gram verse zalmfilet
  • 60 gram rucola

Bereidingswijze

1. Stoom de wortel en peultjes 4 minuten.

2. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kommetje, schenk er heet water over en laat staan tot gebruik.

3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 4 eetlepels sap met de tahin en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat de kikkererwten uitlekken en meng in een grote schaal met de dressing. Meng de peultjes en wortel er doorheen.

4. Stoom de zalm in de stoomoven gaar (10 minuten op 75ºC)  of bak in een koekenpan.

5. Laat de ui uitlekken en schep met de rucola door de kikkererwtensalade.

Verdeel de gestoomde zalm in stukken erover en serveer.