Ingrediënten
Voor de smokey’s simple rub:
- 2 eetlepels grof zeezout
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 2 eetlepels gerookte-paprikapoeder
- 1/2 eetlepel chilipoeder
- 2 kilo kippenvleugels of alleen het borrelgedeelte
Voor de ginger beer glaze:
- 750 ml gemberbier (Bundaberg)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel chipotle-tabasco
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel grofgemalen zwarte peper
- 2 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel boter
- zout naar smaak
- 2 lente-uien, in dunne ringen gesneden
Extra nodig:
- BBQ met deksel voor indirect grillen
- kernthermometer
- kwastje
Bereidingswijze
1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt.
2. Maak de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot circa ¼ van het originele volume. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed tot alles is opgelost en je een gladde gebonden saus hebt.
3. Meng voor de Smokey’s Simple Rub alle ingrediënten en kruid hiermee de chicken wings gelijkmatig aan alle kanten. Leg de wings op het rooster en gaar ze 20-30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72 °C. Je meet dit heel eenvoudig met een vleesthermometer.
4. Bestrijk vervolgens de gegaarde wings enkele keren rondom met de Ginger Beer Glaze en laat ze met gesloten deksel nog 5 minuten verder garen, tot de saus op de wings is ingedikt en de wings een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Serveer de chicken wings in een schaal en garneer met de lente-ui.