Omschrijving
Bijgerecht voor 2 – 3 personen
Ingrediënten
Scale
- 250 gram fijne bulgur
- kokend water
- flinke handvol verse kruiden bv. peterselie, bieslook, dille, munt en/of dragon, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 250 gram zoete tomaatjes, fijngesneden
- 1 komkommer, fijngesneden
- 1 wortel (+/- 60 gram), geraspt
- 4 zoetzure augurkjes (+/- 30 gram), fijngesneden
- 1 volle eetlepel tomatenpuree (liefst van de Turkse supermarkt)
- 4 eetlepels Turkse paprikapasta (zoet of pittig naar smaak)
- granaatappelmelasse
- citroensap
- olijfolie
Bereidingswijze
1. Doe de fijne bulgur in een schaal en schenk hier kokend water overheen, zoveel dat het net bedekt is. Laat de bulgur staan tot al het vocht is opgenomen. Roer vervolgens los met een vork.
2. Hak alle kruiden fijn, rasp de wortel en snijd de groenten in kleine stukjes als je dit nog niet had gedaan.
3. Kneed met je handen de tomatenpasta en de paprikapasta door de bulgur.
4. Meng de kruiden, lente-ui, tomaat, komkommer, wortel en augurkjes door de salade. Breng op smaak met zout, olijfolie, citroensap en flink wat granaatappelmelasse.