Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Komkommerhapje met garnalencocktail

Komkommerhapje met garnalencocktail a la Jonnie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor heel veel hapjes, afhankelijk van hoe groot je de schuitjes maakt en hoe vol je ze schept 😉 


Ingrediënten

Scale
  • 11,5 komkommer
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • paar kleine cherrytomaatjes of 1 gepliceerde (=ontvelde tomaat) in kleine stukjes
  • 55 gram tomaten ketchup
  • 50 gram mayonaise
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 6 druppels Worcestershire saus
  • 5 gram citroensap
  • 100 gram slagroom
  • 1/21 theelepel baharat (Jonnie en ik gebruiken zijn Baharatspicemix die in de supermarkt verkrijgbaar is ;))
  • zout en peper

Bereidingswijze

1. Meng de ketchup, mayonaise, cayennepeper, Worcestershiresauce en citroensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout.  

2. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng door de cocktailsaus. Breng het mengsel op smaak met de baharat. Begin met 1/2 theelepel en proef daarna of de saus van jou nog wat gekruider mag smaken. Schep vervolgens de Hollandse garnaaltjes en de stukjes tomaat door de cocktailsaus.*

3. Was de komkommer, snijd over de lengte door de helft en schraap de zaadlijsten eruit met een lepeltje. Snijd een heel klein stukje van de ronding van de komkommer af (wat straks de onderkant is) zodat de schuitjes straks mooi blijven staan en niet omrollen. Snijd de komkommer nu in stukjes van ongeveer 3 centimeter en verdeel de garnaaltjes over de schuitjes. 

4. Garneer met nog een snufje baharat.


Notities

* Dit mengsel kun je prima een dag eerder al maken en tot gebruik in de koelkast laten staan.