
Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst zo snel klaar waren met koken! Manlief en ik vinden het vooral belangrijk dat er lekker wordt gegeten. Daarbij is de bereidingstijd meestal niet leidend voor het wel of niet maken ervan. Het gebeurt dan ook regelmatig dat we op doordeweekse avonden veel langer in de keuken bezig zijn dan gepland.
Maar deze avond waren we, na het door de spirelli snijder halen van de courgette en wortel, echt super snel klaar. En het was nog lekker ook! Het idee voor dit gerecht vond ik via de Nieuw Zeelandse foodblog ‘Dumpling Sisters’ van de zusjes Amy & Julie Zhang. Ik heb het uitgangspunt hetzelfde gelaten maar de hoeveelheden flink aangepast. Als hoofdgerecht vind ik 50 gram groenten per persoon namelijk nogal magertjes. En dat terwijl je juist door de groenten door een spiraalsnijder te halen, en er dunne sliertjes van te maken, zo snel klaar bent.
Hieronder dus mijn aangepaste versie van het recept. De Gochujang, een Koreaanse chilipasta is wel echt een must en verkrijgbaar bij de toko. Ik zag het laatst zelfs bij de AH in schappen staan. Gochujang geeft een instant lekker pittige smaakje aan de noodles. En door het gebruik van sojasaus hoef je ook geen extra zout toe te voegen.
Naast de spirelli groenten en het lamsgehakt is het gerecht vooral zo snel klaar door het gebruik van kant-en-klare Udon noodles . Ook verkrijgbaar bij de toko. Je kunt ze rechtstreeks uit de verpakking in de pan gooien en even mee verwarmen.
Pittige Gochujang noodles met lam & spirelli groenten
Voor 2 personen als hoofdgerecht
Ingrediënten
– 300 gram lamsgehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 volle eetlepel (30 gram) Gochujang (Koreaanse chili pasta)
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel rijstwijn azijn
– 1 pakje (200 gram) Udon noodles
– 400 gram groenten door de spirelli gehaald (ik gebruikte 1 courgette en een paar kleine wortels)
– scheut citroen- of limoensap
– 2 lente-uitjes, fijngehakt
– evt. geroosterde sesamzaadjes ter garnering
Bereidingswijze
1. Meng in een kommetje de knoflook, chilipasta, sojasaus en rijstwijn azijn.
2. Verhit een grote hapjespan of wok met wat plantaardige olie en bak het lamsgehakt op hoog vuur rul.
3. Voeg als het lamsgehakt gaar is de saus toe en verwarm mee. Daarna kunnen de spirelli groenten en de noodles erbij. Bak en mix goed door elkaar tot de groenten wat zachter worden en goed zijn verwarmd.
4. Voeg als laatste het limoensap toe en garneer het gerecht met de lente-uitjes en sesamzaadjes.
Bron: Dumpling Sisters
Afdrukken
Pittige Koreaanse noodles met lamsgehakt & spirelli groenten
- Genoeg voor: 2 1x
- Categorie: hoofdgerecht
Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 300 gram lamsgehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 volle eetlepel (30 gram) Gochujang (Koreaanse chili pasta)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn azijn
- 1 pakje (200 gram) Udon noodles
- 400 gram groenten door de spirelli gehaald (ik gebruikte 1 courgette en een paar kleine wortels)
- scheut citroen- of limoensap
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- evt. geroosterde sesamzaadjes ter garnering
Bereidingswijze
1. Meng in een kommetje de knoflook, chilipasta, sojasaus en rijstwijn azijn.
2. Verhit een grote hapjespan of wok met wat plantaardige olie en bak het lamsgehakt op hoog vuur rul.
3. Voeg als het lamsgehakt gaar is de saus toe en verwarm mee. Daarna kunnen de spirelli groenten en de noodles erbij. Bak en mix goed door elkaar tot de groenten wat zachter worden en goed zijn verwarmd.
4. Voeg als laatste het limoensap toe en garneer het gerecht met de lente-uitjes en sesamzaadjes.
Notities
Bron: Dumpling Sisters

Geef als eerste een reactie