Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Scale
- 300 gram lamsgehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 volle eetlepel (30 gram) Gochujang (Koreaanse chili pasta)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn azijn
- 1 pakje (200 gram) Udon noodles
- 400 gram groenten door de spirelli gehaald (ik gebruikte 1 courgette en een paar kleine wortels)
- scheut citroen- of limoensap
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- evt. geroosterde sesamzaadjes ter garnering
Bereidingswijze
1. Meng in een kommetje de knoflook, chilipasta, sojasaus en rijstwijn azijn.
2. Verhit een grote hapjespan of wok met wat plantaardige olie en bak het lamsgehakt op hoog vuur rul.
3. Voeg als het lamsgehakt gaar is de saus toe en verwarm mee. Daarna kunnen de spirelli groenten en de noodles erbij. Bak en mix goed door elkaar tot de groenten wat zachter worden en goed zijn verwarmd.
4. Voeg als laatste het limoensap toe en garneer het gerecht met de lente-uitjes en sesamzaadjes.
Notities
Bron: Dumpling Sisters