Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pittige Koreaanse noodles met lamsgehakt & spirelli groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x
  • Categorie: hoofdgerecht

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel (30 gram) Gochujang (Koreaanse chili pasta)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijn azijn
  • 1 pakje (200 gram) Udon noodles
  • 400 gram groenten door de spirelli gehaald (ik gebruikte 1 courgette en een paar kleine wortels)
  • scheut citroen- of limoensap
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • evt. geroosterde sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze

1. Meng in een kommetje de knoflook, chilipasta, sojasaus en rijstwijn azijn.

2. Verhit een grote hapjespan of wok met wat plantaardige olie en bak het lamsgehakt op hoog vuur rul.

3. Voeg als het lamsgehakt gaar is de saus toe en verwarm mee. Daarna kunnen de spirelli groenten en de noodles erbij. Bak en mix goed door elkaar tot de groenten wat zachter worden en goed zijn verwarmd.

4. Voeg als laatste het limoensap toe en garneer het gerecht met de lente-uitjes en sesamzaadjes.


Notities