Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 á 3 personen
Ingrediënten
– worstvlees van 3 saucijzen
– 1 blikje artisjokharten, uitgelekt, afgespoeld en grof gehakt
– 1 sjalotje, gesnipperd
– lasagnebladen
– schil van 1 ingemaakte citroen, fijngehakt
– 200 gram mozzarella, in dunne plakken gesneden
Voor de bechamelsaus
– 25 gram boter
– 25 gram bloem
– 250 ml volle melk
– 35 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Extra nodig: kleine lasagneschaal van 20 x 10 cm
steelpan + koekenpan
Bereidingswijze
1. Maak eerst de bechamelsaus door de boter in een steelpan te smelten en daarna de bloem toe te voegen. Bak dit mengsel (de roux) even goed aan.
Schenk er vervolgens beetje bij beetje de melk door terwijl je blijft roeren met een garde tot de saus alle melk heeft opgenomen en helemaal gebonden is.
Meng er tenslotte de Parmezaanse kaas door.
2. Verhit nog wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin het worstvlees rul door het met een houten lepel uit elkaar te drukken.
3. Voeg als het vlees bijna gaar is de gesnipperde sjalot toe en bak nog even mee. Zet het vuur uit en voeg de fijngehakte ingemaakte citroenschil toe aan het worstmengsel.
4. Vet de lasagneschaal in en bouw de lasagne op in de volgende laagjes: lasagnebladen, dun laagje bechamelsaus (1/3), laagje worstmengsel (1/2), laagje gehakte artisjokken (1/2), lasagnebladen, bechamelsaus , worstmengsel, gehakte artisjokken, lasagnebladen, bechamelsaus en ten slotte de mozzarellakaas.
5. Bak 35 minuten in de oven op 200°C.
Bron: naar een idee van foto op Pinterest van Ricetta della Nonna