Omschrijving
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 4 courgettes (ongeveer 1 kilo), gewassen, zachte binnenkant verwijderd bij grote exemplaren en grof geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 250 gram ricotta
- 50 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 75 gram wortel, geschild en grof geraspt
- 50 gram zachte geitenkaas
- 4 saucijzenworstjes, ontdaan van vel
- 500 ml tomatensaus (uit fles)
- lasagnevellen
- olie om te bakken
- evt. handje verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze
1. Rasp de courgette en wortel als je dit nog niet hebt gedaan. Laat de courgetterasp even uitlekken in een vergiet.
2. Verhit olie in een hapjespan en bak hierin het worstvlees (zonder velletje dus) rul door het met een houten spatel uit elkaar te drukken. Haal het daarna uit de pan en zet weg.
3. Verhit nogmaals wat olie in de pan en bak hierin de fijngesnipperde ui, knoflook, lente- ui en de geraspte courgette en wortel even aan. Dit duurt niet lang want alles is al klein en zo gaar.
4. Haal de pan van het vuur en meng hierin, of in een grote schaal als je dat makkelijker vindt, de gebakken groenten met de ricotta en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
5. Maak nu 3 tot 4 dunne laagjes in een ingevette ovenschaal en begin met lasagnevellen, een laagje groenten, saucijzenvlees, tomatensaus en eventueel wat blaadjes basilicum als je die gebruikt. Dek weer af met lasagnevellen en eindig met tomatensaus waar je nog wat Parmezaanse kaas en verkruimelde geitenkaas over verdeelt.
6. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de lasagnevellen gaar zijn en de kaas gesmolten.