Virtuele Liebster Award voor Worstenbrood & Wijn

Liebster award logo

‘Je bent genomineerd voor de Liebster Award’. Ik klik mailtjes met allerhande nominaties al bijna automatisch weg als zijnde spam. Maar gelukkig las ik toch even verder. In korte tijd werd ik maar liefst 2 keer genomineerd voor deze virtuele award voor (beginnende) bloggers. Hij is in 2011 al in het leven geroepen met de bedoeling de persoon achter een blog beter te leren kennen.

Ik geef maar meteen toe dat ik eigenlijk nooit aan dat soort ‘doorgeef’ acties mee doe. Het doet me een beetje denken aan de kettingbrieven van vroeger. Maar ik vind het zelf ook altijd leuk om de personen achter een blog een beetje beter te leren kennen dus ik besloot hem in ontvangst te nemen van zowel Liesbeth als van Sas. Dank aan allebei!

De Liebster Award spelregels

De spelregels die aan de Liebster award verbonden zijn zijn als volgt:

  • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
  • Post een link naar zijn of haar blog
  • Zet een foto van de award op je blog
  • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
  • Nomineer 5 tot 11 blogs
  • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
  • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
  • Kopieer deze regels in je eigen blogpost

De vragen van Liesbeth

Liesbeth is de persoon achter website & blog Liesbethbooij.com over sportvasten en voeding op maat.
Hieronder haar vragen en mijn antwoorden daarop:

1.  Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als een Bourgondiër; er gaat geen dag voorbij dat ik niet geniet van lekker eten en drinken.

2. Waar komt je passie voor het onderwerp van je blog vandaan?
De passie is 10 jaar geleden aangewakkerd door een diner bij Beluga** in Maastricht. Ik was helemaal ondersteboven van de fantastische smaakcombinaties en de kwaliteit van de wijnen. Het was zo’n beleving. Sindsdien ben ik elke dag op zoek naar dat niveau van genieten. En dat hoeft echt niet op Michelin sterren niveau te zijn; ik word ook heel blij van een vers geplukt peultje uit mijn moestuin waar je zo de boontjes uit eet.

3. Wat wil je met je blog bereiken?
Ik wil vooral dat Worstenbrood & Wijn een inspiratiebron is voor anderen die op zoek zijn naar lekkere recepten, goede kookboeken en foodie adresjes voor op reis.

4. Is bloggen je werk of doe je nog iets naast je blog?
Bloggen is echt een hobby; daarnaast werk ik fulltime bij de politie.

5. Wat is jouw guilty pleasure?
Een frikandel speciaal is het eerste wat ik eet als ik terugkom van een lange vakantie. En ik geniet van dikke klodders Marmite of Vegemite op een geroosterde boterham met kaas. Ik smeer het soms zelfs op mijn pannenkoek.

6. Hoe ziet de perfecte dag er voor jou uit?
Op een perfecte dag schijnt de zon, kook ik met groenten uit de moestuin die ik net daarvoor heb geplukt, eten we buiten aan tafel, schuiven er vrienden of familie aan, komt er een groot stuk vlees van de BGE, sluiten we af met een kaasplankje en wordt er wijn gedronken.

7. Wat vind je het leukste aan bloggen en wat het minst leuke?
Het leukst vind ik de connectie met andere bloggers en lezers van mijn blog. En enthousiaste reacties als iemand een recept heeft gemaakt en het is goed gelukt. Het minst leuk vind ik dat het, onder andere door veranderende algoritmes, steeds lastiger wordt om je blog te laten groeien. Ik heb helemaal geen zin om steeds geposeerde foto’s van mezelf op social media te delen omdat die veel volgers opleveren, daar voel ik me helemaal niet prettig bij.

8. Wat is je levensmotto (als je er een hebt natuurlijk)
Do more of what makes you happy

9. Waar haal jij je inspiratie voor je blogs vandaan?
Vooral uit reizen. Elke keer als in het buitenland ben doe ik zoveel nieuwe ideeën op.

10. Waar wordt je echt blij van?
De zon op mijn huid en de geur van regen op een warme zomerdag.

11. Wat is je grootste droom?
Mijn grootste droom was altijd vrijstaand wonen en de wereld zien. Dat eerste is gelukt en met dat tweede zijn we al een aardig eind op dreef. Gelukkig zijn er nog genoeg stukjes van de wereld om de rest van mijn leven te gaan ontdekken.

De vragen van Sas

Sas is de persoon achter KokenVoor1.com; met daarop recepten speciaal voor 1 persoon.
Hieronder haar vragen en mijn antwoorden daarop.

1. Wie ben je in 5 woorden?
Bourgondier, hobbykok, buitenmens, enthousiast, hoogsensitief

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Omdat ik het zat was om al mijn favoriete recepten in een Word document te typen. Het geprinte document werd steeds dikker en onoverzichtelijker. Worstenbrood & Wijn is vooral voor mezelf nog steeds de meestgebruikte online zoekmachine voor recepten.

3. Wat vind je het allerleukste aan bloggen?
De complimenten of enthousiaste reacties als lezers een recept hebben gemaakt.

4. Welke blog/artikel/recept is het populairst op jouw site?
Geen idee waarom maar het recept voor rode kool uit de stoomoven is zo ongeveer het hele jaar door populair. Op de voet gevolgd door een andere klassieker; mijn favoriete coleslaw.

5. Wat kook jij graag voor 1?
Als manlief er een avond niet is gooi ik meestal een kant-en-klare Turkse pizza in de oven die ik beleg met verse ingrediënten en knoflooksaus. Een recept kun je het eigenlijk niet noemen maar je vindt het via deze link.

6. Welk recept van Koken voor 1 raad je aan anderen aan?
Geen idee; er is nog geen gelegenheid geweest (lees; avond voor mezelf) om een recept van je site te testen sinds ik die ken.

7. Beschrijf jouw gemiddelde dag, in eten
Oei das lastig want er is niet echt een gemiddelde dag; ik eet elke dag anders. Maar voor een idee; ontbijt met Griekse yoghurt, banaan & honing, lunch met restjes van de dag ervoor en als ik ’s avonds op tijd thuis ben probeer ik vaak nieuwe recepten uit. Meestal uit de kookboeken waar ik een review over ga schrijven. Als manlief eerder thuis is dan kookt hij  zijn favoriete gerechten. Maar altijd vers en zonder pakjes en zakjes.

8. Wat is jouw guilty pleasure?
Zie hierboven bij vraag 5

9. Waar kun je echt van genieten?
Geen twijfel mogelijk; versgebakken brood met gezouten roomboter.

10. Wat wil je worden als je later groot bent?
Tevreden met mezelf.

11. Als je nooit meer hoeft te werken, wat zou je dan het liefste doen?
In de hersfst & winter de wereld rondreizen met manlief en tijdens de lente & zomer lekker rommelen in mijn moestuin en genieten van lange avonden buiten aan tafel met vrienden en familie. The best things in life zeg maar 😉

Wie nomineer ik voor de Liebster Award?

Ik mag nu dus ook een aantal bloggers nomineren voor deze sympathieke digitale award. Voel je als genomineerde overigens vrij om de nominatie wel of niet door te geven!
Hierbij, in willekeurige volgorde, de blogs die ik nomineer:

Boor – Domaine Malpas Kookt
Luuk – Luuks Kitchen
Nicole – Cookies & Carrotsticks
Michael – Grillfun
Francine – Heerlijke Happen
Esther – Out mijn keuken

Mijn vragen voor de nieuwe genomineerden zijn:

  1. Blog je als hobby of ben je fulltime foodblogger?
  2. Waar ben je nog meer mee bezig naast koken & bloggen?
  3. Wat zijn je 3 favoriete kookboeken?
  4. Welk recept is het populairst op je blog?
  5. Welk recept is minder populair maar moeten we zeker eens proberen?
  6. Wat is je favoriete vakantie bestemming en waarom?
  7. Voor hoeveel personen kook je het liefst tijdens een etentje?
  8. Favoriete restaurant?
  9. Waar hoop je met je blog te staan over 3 jaar?
  10. Beste aankoop qua keukentools?
  11. Is er bepaalde muziek waar je graag naar luistert tijdens het koken?

Ik ben benieuwd naar hun antwoorden om de personen achter deze blogs een beetje beter te leren kennen.

 

Liebster award logo

4 Comments

  1. Hoi ! Ik was al genomineerd en zal bij deze je vragen beantwoorden 😃
    1: het is een uit de hand gelopen hobby, ik verdien er (nog) geen geld mee ….
    2: ik zorg voor ons kind/huis/was/boodschappen/hond etc
    3: ik heb geen favoriete kookboeken … bijna al mijn inspiratie vind ik online
    4: het stoompakketje met pangasius ( wat ik niet snap want er is nog zovéél meer lekkers 😉)
    5: Kalfsstoof in dragonsaus : superrrrrrrr lekker
    6: FRANKRIJK ! By far haha , ik voel me echt thuis daar en wil er ooit ook gaan wonen
    7: mijn dinertjes voor 4 bij mij zijn altijd een doorslaand succes
    8: in de regio : Kruiden & Jasmijn / mijn dochter vindt Bal-dadig het beste
    9: over 3 jaar hoop ik uit de kosten te zijn en gewoon een leuk inspirerend blog te hebben.
    10: mijn ovens ! Ik heb een gewone en stoomoven , super fijn en ze staan elke dag wel aan 👍🏻
    11: ik luister soms muziek en vaak staat de ipad aan , daar kan ik TV op kijken met alle programma’s die ik nog terug wil zien ( allemaal guilty pleasures die de man echt niet wil kijken hahaha)
    Dat waren de vragen voor @HeerlijkeHappen / Francine , zo ben je nog beter op de hoogte 😃
    Dank voor jouw nominatie voor mijn blog , super lief! Ik zie je snel voor “het favoriete recept van” .

    • Super leuk om te lezen! En kalfsstoof in dragonsaus klinkt heerlijk; ik heb hem meteen op mijn to-cook lijstje gezet. Bedankt Francine 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.