Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Units
Scale
- 500 – 600 gram witlof ( = schoongemaakt gewicht van ongeveer 4 witlofstonkjes)
- 1 groente- of tuinkruiden bouillonblokje
- 120 gram macaroni
- 2 eetlepels creme fraiche
- 150 gram hamblokjes
- 60 gram Parmezaanse- of een lekkere Goudse kaas, geraspt
- peper
Bereidingswijze
1. Snijd het onderste gedeelte van de witlof, verwijder het harde gedeelte en snijd de witlof in stukken.
2. Verhit wat boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje en stoof samen met de witlof in ongeveer 10 minuten gaar. Warm de laatste paar minuten de hamblokjes mee.
3. Kook ondertussen de macaroni gaar en bewaar wat van het pastavocht. Meng de gare macaroni met de witlof, crème fraiche en (Parmezaanse) kaas. Als het te droog is voeg je nog wat pastawater toe.
Breng op smaak met peper. De pasta heeft waarschijnlijk geen extra zout nodig door het bouillonblokje en de kaas. Serveer meteen.