Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Marokkaanse vlamtosti met harissa en ras el hanout

Marokkaanse vlamtosti’s met harissa en ras-el-hanout 

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 6 tosti’s


Ingrediënten

Scale
  • 300 gram gehakt  (voor de tosti’s op de foto gebruikte ik half-om-half)
  • 1 ui, fijngesnipperd 
  • 12 plakjes belegen kaas  
  • 12 sneetjes  (casino)brood 
  • 2 eetlepels harissa 
  • 1,5 theelepel ras-el-hanout 
  • Boter of olie om te bakken 
  • Extra nodig: tosti ijzer of grill

Bereidingswijze

1. Bak het gehakt in een koekenpan met de gesnipperde ui rul in een beetje boter of olie.

2. Voeg, als het gehakt bijna gaar is, de harissa en ras-el-hanout kruiden toe en meng goed door elkaar.

3. Leg 6 boterhammen naast elkaar en beleg achtereenvolgens met kaas, twee eetlepels gehaktmengsel,  kaas en de tweede boterham. Besmeer eventueel de buitenkant met boter en bak in een tosti ijzer of grill tot de kaas gesmolten is.

Tip: Als alle ingrediënten vers zijn kun je de tosti’s prima invriezen voor later gebruik.