
Ik gok dat het zo ongeveer de meest populaire vrijdagavond of zondagmiddag maaltijd is; Nachos! Nou ja maaltijd. Ik zou het niet echt een maaltijd noemen maar eerder een uitgebreide snack waarna je geen trek meer hebt. Ook dit recept voor nachos met gerookte kip, avocado, kruidenroomkaas en tomatensalsa maakte ik tijdens het weekendje weg met mijn familie. Deze versie werd zo mogelijk met nog meer enthousiasme ontvangen als die met spekjes van de dag daarvoor.
Het lijkt wel alsof nachos ineens overal opduiken. Voor mij dan toch in ieder geval. Tot ik ze in het voorjaar op het terras bij ‘ t Hart van Breda voorbij zag komen had ik dat niet zo in de gaten. Maar zowel het Nachos uit ’t Hart recept als de echt verrukkelijke Nachos met pulled pork worden ontzettend veel bekeken op mijn blog. Niet zo gek ook; wat is er nu lekkerder dan met een grote schaal nachos en een biertje het weekend in of juist uit te luiden. Sowieso geschikt voor alle avonden waarop je eigenlijk geen zin hebt om te koken. En voor iedereen die zegt niet te kunnen koken; dit is dus geen koken. Vind je het maken van de tomatensalsa teveel werk? Gebruik dan een potje kant-en-klare tomatensalsa.
Wat het dan wel is? Alle ingrediënten bij elkaar op een schaal gooien en in de oven schuiven 😉 Deze nachos met gerookte kip, avocado, kruidenroomkaas en tomatensalsa (en nog een paar andere ingrediënten die hem helemaal af maken) kan echt iedereen maken. En ik durf te wedden dat de schaal helemaal op gaat. Ga jij hem maken? Dan vind ik het erg leuk als je hieronder een reactie achter laat.
Nachos met gerookte kip, avocado, kruidenroomkaas en tomatensalsa
Ingrediënten
Voor 2 -3 personen als snack
- 1 zak tortilla chips naturel = 150 gram
- 100 gram geraspte, jong belegen kaas
- 100 gram kruidenroomkaas (ik gebruikte Paturain #nospon ;))
- 1 gerookte kipfilet, fijngesneden
- fijngesnipperde rode ui, niet te veel
- paar sprietjes verse bieslook fijngehakt
- 1 rijpe avocado
- paar stukjes ingemaakte jalapeno peper, fijngehakt
- 1 x recept tomatensalsa
Voor de tomatensalsa
- 1 grote rijpe tomaat, fijngesneden
- 1/2 rode ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- Sap van een 1/2 limoen
- Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
- Peper & zout
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa door elkaar en laat het vocht eruit lekken in een fijne zeef.
2. Snijd de gerookte kipfilet en de avocado in kleine blokjes. Besprenkel de avocadostukjes eventueel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
3. Verhit de oven voor op 200°C en verdeel 1/3 van de tortillachips over een platte ovenschaal die bekleed is met een velletje bakpapier. Verdeel vervolgens steeds 1/3 van de overige ingrediënten over de nachos; de stukjes gerookte kipfilet, kleine lepeltjes tomatensalsa, dotjes kruidenroomkaas, fijngehakte jalapenos, wat fijngesnipperde rode ui & bieslook, avocadostukjes en tenslotte de geraspte jong belegen kaas. Je maakt zo 2 of 3 laagjes, afhankelijk van hoe je de tortillachips hebt verdeelt.
4. Schuif de nachos een minuut of 8 in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Serveer de nachos met gerookte kip meteen omdat de tortillachips snel zacht worden. Tijdens ons familieweekend zette ik de ovenschaal in zijn geheel op tafel. Thuis schuif ik de nachos aan het bakpapier over op een groot bord of serveerschaal.
Nog meer nachos?!
Op zoek naar meer lekkere en originele nachos recepten? Ik kocht een tijdje terug het boek ‘!Buenos Nachos!’ en daar staan ontzettend veel lekkere en verrassende combinaties in. Overweeg je hem te kopen? Als je dat via deze link doet betaal je hetzelfde maar betaalt Bol.com mij 6% commissie. Zo probeer ik de kosten voor mijn blog te compenseren.
Zooooo lekker 😋😋😋