Nachos ovenschotel met pulled pork, bonen & mais

Er staan al meerdere nachosrecepten online op Worstenbrood & Wijn maar die zie ik niet echt als volwaardige maaltijd. Eerder als uitgebreide borrelhap. Een collega bracht me echter op het idee om er een ovenschotel van te maken en ook nog een hoop voedzaams toe te voegen. Tijdens de lunchpauze proefde ik een hapje van haar ovenschotel met bonen, mais en gehakt. En, heel belangrijk, ze zet de tortillachips er rechtop in en strooit er dan pas de kaas over 😉 Met haar recept als uitgangspunt maakte ik afgelopen vrijdag mijn eigen versie wat resulteerde in deze nachos ovenschotel met pulled pork, bonen en mais.

Daarvoor verving ik het gerulde gehakt door een restje pulled pork wat nog in de vriezer lag. De mais uit een potje werd vervangen door voorgestoomde maiskorrels uit mijn moestuin die ook nog in de vriezer lagen. En de zoete chilisaus door een paar theelepels chipotlesaus. Bij gebrek aan BBQ saus, want die had ik eigenlijk willen gebruiken.

Het resultaat is een heerlijke nachos ovenschotel met voldoende groenten om je niet schuldig te voelen over die tortillachips bij de hoofdmaaltijd 😉 Ideaal ook om op doordeweekse dagen klaar te maken. En uiteraard kun je de pulled pork dan ook vervangen door geruld half-om-half gehakt. Of restjes kippenvlees.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nachos ovenschotel met bonen en mais uit oven

Nachos ovenschotel met pulled pork, bonen & mais

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review

Ingrediënten

Scale

Hoofdgerecht voor 2 – 3 personen

  • 1 zak tortillachips (ik gebruik de naturel versie van AH)
  • 300 gram pulled pork ( of vervang door 300 gram geruld half-om-half gehakt)
  • 1 pot of blik rode kidneybonen (ongeveer 300 gram), afgespoeld
  • 200 gram verse maiskorrels of 1 blik maiskorrels
  • 1/2 gele paprika, in stukjes gesneden
  • paar champignons, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 200 gram jong belegen, geraspte kaas
  • paar theelepels BBQ saus of Chipotlesaus
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • voor wat extra pit voeg je nog wat jalapenopepers toe

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter of olie.

2. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes paprika en champignons. Als ze even gebakken zijn voeg je de ui en knoflook toe en bakt dit even mee. Als laatste kunnen de kidneybonen, mais en stukjes pulled pork erbij. Als je gehakt gebruikt kun je die als eerst in de olie bakken, nog voor de paprika en champignons.

3. Verwarm het mengsel goed door en breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, komijn, chipotle of BBQ saus. Als laatste kan de creme fraiche er doorheen geroerd worden.

4. Doe het bonenmengsel in een ovenschaal en steek daarin rechtop de tortillachips. Verdeel hierover de geraspte kaas en zet 8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.


Notities

Bron: Rianne 🙂

Vulling voor nachos ovenschotel in pan

Nachos ovenschotel met pulled pork, bonen en kaas uit de oven

Nachos ovenschotel met pulled pork, bonen en mais

8 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.