Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nachos uit 't Hart met spekjes en kruidenroomkaas

Nachos uit ’t Hart; Nachos met spekjes, kruidenroomkaas en tomatensalsa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Ingrediënten

Scale

Voor 2 -3 personen als snack of klein hoofdgerecht

  • 1 zak tortilla chips naturel = 150 gram
  • 100 gram geraspte, jong belegen kaas
  • 100 gram kruidenroomkaas (ik gebruikte Paturain #nospon ;))
  • 1 bakje spekreepjes = 125 gram
  • fijngesnipperde rode ui, niet te veel
  • paar sprietjes verse bieslook fijngehakt
  • 1 x recept tomatensalsa

Voor de tomatensalsa

  • 1 grote rijpe tomaat, fijngesneden
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • Peper & zout

Extra nodig: een platte ovenschaal of bakplaat


Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa door elkaar en laat het vocht eruit lekken in een fijne zeef.

2. Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan.

3. Verhit de oven voor op 200°C en verdeel 1/3 van de tortillachips over een platte ovenschaal die bekleed is met een velletje bakpapier. Verdeel vervolgens steeds 1/3 van de overige ingrediënten over de nachos; de uitgebakken spekjes, kleine lepeltjes tomatensalsa, dotjes kruidenroomkaas, wat fijngesnipperde rode ui & bieslook en tenslotte de geraspte jong belegen kaas. Je maakt zo 2 of 3 laagjes, afhankelijk van hoe je de tortillachips hebt verdeeld

4. Schuif de nachos een minuut of 8 in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de nachos met spekjes meteen omdat de tortillachips snel zacht worden. Je kunt uiteraard de bakplaat op tafel zetten of de nachos met bakpapier en al op een bord schuiven.