Omschrijving
Voor een flinke schaal vol – ongeveer 700 gram
Ingrediënten
Scale
- 15 zongedroogde tomaten (in olie)
- 2 tenen knoflook, geperst
- 200 gram zwarte olijven (= uitgelekt gewicht)
- 100 gram gezouten cashewnoten
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
- 100 gram geraspte, oude kaas
- flinke scheut zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten, behalve de kaas en olie, in een keukenmachine of met de staafmixer.
2. Voeg de kaas toe en zoveel zonnebloemolie dat het smeuïge massa wordt. Roer door elkaar.
3. Voor de beste smaak zet je hem minimaal een paar uur in de koelkast, de smaak word dan meer een geheel.
Tip: Het kan zijn dat hij wat uitdroogt in de koelkast. Meng er dan voor het serveren nog wat zonnebloemolie door.
Bron: mijn eigen interpretatie van Formaggio tapenade van AH 😉