Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
elfgemaakte olijventapenade met oude kaas

Olijventapenade met oude kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Auteur: Ilona

Omschrijving

Voor een flinke schaal vol – ongeveer 700 gram


Ingrediënten

Scale
  • 15 zongedroogde tomaten (in olie)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 200 gram zwarte olijven (= uitgelekt gewicht)
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 100 gram geraspte, oude kaas
  • flinke scheut zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten, behalve de kaas en olie, in een keukenmachine of met de staafmixer.

2. Voeg de kaas toe en zoveel zonnebloemolie dat het smeuïge massa wordt. Roer door elkaar.

3. Voor de beste smaak zet je hem minimaal een paar uur in de koelkast, de smaak word dan meer een geheel.

Tip: Het kan zijn dat hij wat uitdroogt in de koelkast. Meng er dan voor het serveren nog wat zonnebloemolie door.

Bron: mijn eigen interpretatie van Formaggio tapenade van AH 😉