Omschrijving
Bijgerecht voor 4 personen (totaal 24 balletjes)
Ingrediënten
– 500 gram (runder) gehakt
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 lente ui, fijngesneden
– 1 eetlepel ketjap
– 1/2 eetlepel sambal
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 ui, gesnipperd
– scheut ketjap
Bereidingswijze
1. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, lenteui, 1 eetlepel ketjap, sambal en het paneermeel.
2. Meng het met de hand goed door elkaar en verdeel in 24 porties. Rol daar balletjes van zo groot als een bitterbal.
3. Smelt een klont roomboter in een pan en bak de balletjes daarin aan.
4. Als ze een kleurtje hebben kan het gesnipperd uitje en de scheut ketjap erbij. Als het te droog is ook nog een scheut warm water.
5. Gaar de balletjes in ongeveer een kwartiertje.
Notities
Lekker met gebakken aardappeltjes en ouderwetse rode kool. Of bij boerenkoolstamppot met spekjes. Bak in dat laatste geval de balletjes met een beetje boter in het vet van de spekjes