Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oma’s monchoutaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 1 taart van ongeveer 10 punten


Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje roomboter = 250 gram
  • 1,5 rol droge marie-koekjes = 300 gram
  • bekertje slagroom = 250 ml
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 blik jonker fris taartvulling (aardbeien of kersen)
  • 2 pakjes monchou = 200 gram
    Extra nodig: springvorm van 26 cm Ø, ingevet, keukenmachine of deegroller, mixer, 2 kommen, steelpan

Bereidingswijze

1. De biscuitjes klein maken door ze in een plastic zak te doen en met een deegroller fijn te stampen. Of verkruimel ze in een keukenmachine.

2. Smelt de boter in een steelpan en roer de fijngemaakte biscuit er door. Dit mengsel in de ingevette springvorm doen, aandrukken met de bolle kant van een lepel en even in de koelkast laten afkoelen.

3. De slagroom met de helft van de suiker (en eventueel slagroomversteviger) kloppen. Daarna de monchou met de overige suiker kloppen. Ik gebruik hiervoor gewoon dezelfde gardes.

4. De slagroom luchtig door de monchou mixen, op de taartbodem scheppen en de kersen vulling erover verdelen. Het monchou mengsel kan wat korrelig lijken maar dat lost vanzelf op.  Zet een paar uur in de koelkast om op te laten stijven.