Omschrijving
Voor 6 – 8 personen als onderdeel van een BBQ of mezze-maaltijd
Ingrediënten
- 1 – 1,5 kilo kippenvleugeltjes (ik gebruik altijd de borrelvariant; het dikkere gedeelte)
- 50 gram gehakte knoflook (uit potje of tube)
- 50 gram gemberpuree ( uit een potje)
- 2 eetlepels vissaus
- 2 ½ theelepel donkere sojasaus
- 1 flinke eetlepel sesamolie
- 1 ½ eetlepel sesamzaad
Bereidingswijze
1. Meng de gehakte knoflook, gemberpuree, vis- en sojasaus, sesamolie en het sesamzaad door elkaar en giet dit over de kippenvleugels. Laat dit alles zo een nachtje, of minsten een paar uur, marineren in de koelkast.
2. Grill de kippenvleugels op de BBQ; wij doen dit door ze aan brede BBQ spiezen te rijgen en de spiezen tussen twee bakstenen boven het gloeiende houtskool te roosteren.
Of verwarm je de oven voor 180°C. Verspreid de vleugels over een rooster in de oven (met een bakplaat eronder) en schuif die in de oven. Ruim 45 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Notities
Bron: gebaseerd op recept uit ‘Leon’ kookboek, Allegra McEvedy