Ilona’s Oosterse pannenkoek

oosterse pannenkoek

Ik noem dit door mij veelgemaakte lunchgerecht voor het gemak maar even ‘Oosterse pannenkoek’. Het is 100% geïnspireerd op dit recept van Koreaanse lente-ui pannenkoek, maar ik heb er zoveel aan verandert dat het die naam absoluut niet meer mag hebben. Wat dat betreft ben ik nog steeds een behoorlijke foodpurist die waarde hecht aan de juiste benamingen bij traditionele recepten.

En traditioneel is dit recept zeker niet. Het is het resultaat van mijn poging eerder dit jaar om 2 weken zuivelvrij te eten. Wat me overigens prima afging maar wat niet het gehoopte effect had. Gelukkig maar want een leven zonder kaas kan ik me niet voorstellen.

Deze Oosterse pannenkoek is tevens een fijn recept om tijdens de lunch meer groenten binnen te krijgen. Vaak kies ik namelijk toch voor het gemak van een tosti. En daar gaan bij mij meestal geen groenten tussen 😉

Op de huidige foto is de Oosterse pannenkoek te zien zonder topping.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
oosterse pannenkoek

Ilona’s Oosterse pannenkoek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Auteur: Ilona
  • Genoeg voor: 1 1x

Omschrijving

Voor 1 pannenkoek als lunchgerecht


Ingrediënten

Units Scale
  • 50 gram bloem
  • 90 ml water
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojasaus (lichte)
  • 1 of 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 middelgrote wortel, geraspt (ongeveer 60 gram)
  • evt. 1/2 peper, fijngesneden

Als garnering/topping: zoete chilisaus en (Japanse) mayonaise


Bereidingswijze

1. Meng eerst water, bloem, suiker, ei en sojasaus door elkaar.

2. Meng er daarna de groenten door en bak de pannenkoek aan beide kanten in een kleine koekenpan gaar in wat olie.

3. Garneer met zoete chilisaus en (Japanse) mayonaise. 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.