
Ik noem dit door mij veelgemaakte lunchgerecht voor het gemak maar even ‘Oosterse pannenkoek’. Het is 100% geïnspireerd op dit recept van Koreaanse lente-ui pannenkoek, maar ik heb er zoveel aan verandert dat het die naam absoluut niet meer mag hebben. Wat dat betreft ben ik nog steeds een behoorlijke foodpurist die waarde hecht aan de juiste benamingen bij traditionele recepten.
En traditioneel is dit recept zeker niet. Het is het resultaat van mijn poging eerder dit jaar om 2 weken zuivelvrij te eten. Wat me overigens prima afging maar wat niet het gehoopte effect had. Gelukkig maar want een leven zonder kaas kan ik me niet voorstellen.
Deze Oosterse pannenkoek is tevens een fijn recept om tijdens de lunch meer groenten binnen te krijgen. Vaak kies ik namelijk toch voor het gemak van een tosti. En daar gaan bij mij meestal geen groenten tussen 😉
Op de huidige foto is de Oosterse pannenkoek te zien zonder topping.
Afdrukken
Ilona’s Oosterse pannenkoek
- Genoeg voor: 1 1x
Omschrijving
Voor 1 pannenkoek als lunchgerecht
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 90 ml water
- 1/2 theelepel suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel sojasaus (lichte)
- 1 of 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 middelgrote wortel, geraspt (ongeveer 60 gram)
- evt. 1/2 peper, fijngesneden
Als garnering/topping: zoete chilisaus en (Japanse) mayonaise
Bereidingswijze
1. Meng eerst water, bloem, suiker, ei en sojasaus door elkaar.
2. Meng er daarna de groenten door en bak de pannenkoek aan beide kanten in een kleine koekenpan gaar in wat olie.
3. Garneer met zoete chilisaus en (Japanse) mayonaise.
Geef als eerste een reactie