Omschrijving
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram ossenworst (in zijn geheel, geen voorgesneden plakjes)
- 30 gram rucola
- stuk verse Parmezaanse kaas
- scheutje goede kwaliteit olijfolie en balsamicoazijn
- truffelmayonaise (ik gebruik altijd die van Jean Baton)
- handje geroosterde pijnboompitten
- kleine kappertjes
Bereidingswijze
In tegenstelling tot veel van mijn andere recepten is dit een recept zonder heel precieze verhoudingen. Voor 4 personen is 200 gram ossenworst ruim voldoende. En je hebt ook niet meer nodig dan 30 gram aangemaakt rucola. Maar voor de rest is het vooral een kwestie van naar smaak de overige ingredienten gelijkmatig over de rucola en ossenworst te verdelen.
1. Begin dus met de dressing door de rucola te mengen. Ik hou meestal een verhouding van 1:3 aan. Dus 1 deel balsamico op 3 delen olijfolie. En gebruik hiervoor 1/4 theelepels.
2. Snij de ossenworst in dunne plakjes. Verdeel nu eerst de rucola over de plank of het bord waar je de ossenworst carpaccio op gaat serveren. Daar leg je de plakjes ossenworst op en de rest van de ingrediënten naar smaak. De Parmezaans kaas rasp ik niet maar schil ik met een dunschiller er overheen. De truffelmayonaise zou je in een spuitzakje kunnen doen voor een wat nettere verdeling of dunne streepjes. Ik verdeel echter gewoon met een theelepeltje wat truffelmayonaise over de ossenworst.