Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
zuurkoolstamppot op bord

Ouderwetse zuurkoolstamppot met appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review

Ingrediënten

– 500 gram kruimige aardappels geschild
– 1 bouillonblokje
– 1 appel, geschild en in partjes gesneden
– ongeveer 400 gram zuurkool, uitgelekt
– boter of margarine
– 100 gram crème fraîche
– 1 rookworst


Bereidingswijze

1. Snijd de aardappels in stukken en zet ze onder water met een bouillonblokje en de zuurkool.
Leg de rookworst er bovenop en kook gaar in 25 minuten.

2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes in een paar minuten bruin. (voeg eventueel nog wat ontbijtspek toe; zie variatietip)

3. Giet na 25 minuten de aardappelen af en bewaar wat van het kookvocht.
Haal de rookworst uit de pan en stamp de aardappelen samen met de crème fraîche en eventueel kookvocht met de zuurkool fijn.

4. Als laatste de appelpartjes er door roeren en serveren met de warme rookworst.

Variatietip:  uitgebakken spekjes/bacon of 25 gram gewelde rozijnen mengen door de appel.