Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen; ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in de lengte in plakken van 0,5 cm gesneden
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 gele paprika, van zaadlijsten ontdaan en in halve ringen van 1 cm breed gesneden
- 1 courgette
- 1 teen knoflook, in stukjes gesneden
- 2 braadworsten, in 3 schuine plakken gesneden (tip: zelf vind ik de venkel/tijm worsten van Mister Kitchen erg lekker. Ze zijn verkrijgbaar bij AH)
- Een flinke snuf gedroogde oregano of Provençaalse kruiden
- 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
Extra nodig: grote bakplaat voor in de oven
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. (Let op; na 15 minuten gaan de rest van de ingrediënten er bij)
3. Was ondertussen de courgette, snijd in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 2 cm. Snijd ook de paprika, knoflook, braadworst en tomaatjes als je dat nog niet had gedaan.
4. Neem na 15 minuten de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 minuten in het midden van de oven.
Schep tussendoor de groenten en aardappels nog een keer om.
5. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaatjes door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.
Bron: recept uit de Allerhande Box