Ingrediënten
– handjevol lente-ui (of: Asian chives/ garlic chives/Chinese leek/Chinese chives; dunner dan normale lente-ui), in stukjes gesneden van ongeveer een 1/2 centimeter
– 1/2 cup = 70 gram bloem
– 1/2 cup = 125 ml koud water
– 1 theelepel sojaboon pasta
– 1/2 theelepel suiker
– 1/2 ei
Voor de dipsaus:
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 theelepel suiker of honing
– gehakte rode chili, zonder zaadjes
– 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
– Evt. 1 theelepel sesamolie
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
2. Maak een beslag door de bloem, water, ei, 1 theelepel sojaboon pasta en ½ theelepel suiker in een kom te mixen tot een glad beslag.
3. Verhit een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe als de pan warm is. Doe nu eerst de helft van het beslag in de pan, verdeel de lente-ui er over en vervolgens de rest van het beslag(of meng alvast de helft door het beslag zodat het goed verdeeld is).
4. Druk de pannenkoek zachtjes aan tijdens het bakken en draai om als de onderkant knapperig en goudbruin gebakken is. Bak ook de andere kant nog een paar minuten. Maak de pannenkoek niet te dik, ander wordt hij niet goed gaar.
5. Serveer warm, in stukjes geknipt, met de dipsaus. En natuurlijk eet je de pajeon met stokjes!